A lisztet, a darált diót, a kókuszreszeléket, a sütőport és a sót egy nagy tálban összekeverjük.
A diót és a kókuszreszeléket érdemes frissen darálni/reszelni, hogy intenzívebb legyen az ízük.
Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a hideg, felkockázott vajat, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, hogy morzsás állagú legyen.
A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, hogy a tészta omlós legyen. A morzsolást végezheted kézzel vagy késes aprítóval.
Belekeverjük a tojássárgáját, és gyorsan összegyúrjuk, hogy egynemű tésztát kapjunk. Ha szükséges, 1-2 evőkanál hideg vizet adhatunk hozzá.
Ne gyúrd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll, különben kemény lesz a linzer. A hideg víz segít a tésztának összeállni, ha túl száraz.
A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben kezelhető legyen.
A hűtés során a tészta megkeményedik, így könnyebb lesz nyújtani és kiszaggatni. Ha nagyon meleg van, hosszabb ideig is hűtheted.
A hűtött tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd linzerkiszúróval köröket szaggatunk belőle.
A tésztát nyújtsd vékonyra, de ne túl vékonyra, mert könnyen szakad. Ha ragad, tegyél alá sütőpapírt és azon nyújtsd.
A korongok felének a közepét egy kisebb kiszúróval kivágjuk, hogy lyukas linzert kapjunk.
A kiszaggatott tésztát gyúrd össze újra, pihentesd kicsit, majd nyújtsd ki és szaggass belőle további linzereket.
A sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a linzereket, és 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg enyhén aranybarna lesz.
A sütési idő függ a sütődtől, figyelj rá, hogy ne égjenek meg a linzerek. Akkor jó, ha az aljuk enyhén aranybarna.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a tömör linzerek alsó felét megkenjük baracklekvárral.
A lekvár legyen sima, ne darabos, hogy könnyen kenhető legyen. Melegítsd meg a lekvárt, hogy folyékonyabb legyen és könnyebben kenhető.
A lyukas linzereket a lekváros korongokra helyezzük, és finoman összenyomjuk, hogy összetapadjanak.
Ne nyomd túl erősen össze a linzereket, hogy a lekvár ne folyjon ki az oldalán.
A kész linzereket porcukorral megszórjuk, és tálalás előtt legalább pár órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, mert állás közben elszívja a nedvességet és eltűnik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.