K贸kuszos-di贸s linzer t谩lalva

K贸kuszos-di贸s linzer

A linzer egy klasszikus s眉tem茅ny, amely gener谩ci贸k 贸ta a csal谩di asztalok kedvence. Az osztr谩k eredet疟 linzer t茅szta rengeteg v谩ltozatban l茅tezik, 茅s minden h谩ztart谩snak megvan a saj谩t receptje. A di贸 茅s a k贸kusz hozz谩ad谩sa k眉l枚nleges 铆zvil谩got k枚lcs枚n枚z ennek a v谩ltozatnak, mik枚zben a baracklekv谩r kellemes 茅dess茅ggel eg茅sz铆ti ki az oml贸s t茅szt谩t. Ez a s眉tem茅ny t枚k茅letes 眉nnepi alkalmakra, de ak谩r h茅tk枚znap is remek vend茅gv谩r贸 finoms谩g. Az 铆zek 枚ssze茅rnek, 茅s az oml贸s text煤ra garant谩ltan elvar谩zsol mindenkit!

El艖k茅sz眉let 40 perc
Elk茅sz铆t茅s 12 perc
Teljes 52 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 20
250 g Liszt
100 g Dar谩lt di贸
50 g K贸kuszreszel茅k
100 g Porcukor
150 g Vaj
2 db Toj谩ss谩rg谩ja
1 cs. Van铆li谩s cukor
1 tk. S眉t艖por
1 csipet S贸
150 g Baracklekv谩r
20 g Porcukor (a sz贸r谩shoz)

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej
    Di贸Di贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A lisztet, a dar谩lt di贸t, a k贸kuszreszel茅ket, a s眉t艖port 茅s a s贸t egy nagy t谩lban 枚sszekeverj眉k.

    A di贸t 茅s a k贸kuszreszel茅ket 茅rdemes frissen dar谩lni/reszelni, hogy intenz铆vebb legyen az 铆z眉k.

    2

    Hozz谩adjuk a porcukrot, a van铆li谩s cukrot 茅s a hideg, felkock谩zott vajat, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, hogy morzs谩s 谩llag煤 legyen.

    A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, hogy a t茅szta oml贸s legyen. A morzsol谩st v茅gezheted k茅zzel vagy k茅ses apr铆t贸val.

    3

    Belekeverj眉k a toj谩ss谩rg谩j谩t, 茅s gyorsan 枚sszegy煤rjuk, hogy egynem疟 t茅szt谩t kapjunk. Ha sz眉ks茅ges, 1-2 ev艖kan谩l hideg vizet adhatunk hozz谩.

    Ne gy煤rd t煤l a t茅szt谩t, csak addig, am铆g 枚ssze谩ll, k眉l枚nben kem茅ny lesz a linzer. A hideg v铆z seg铆t a t茅szt谩nak 枚ssze谩llni, ha t煤l sz谩raz.

    4

    A t茅szt谩t f贸li谩ba csomagoljuk, 茅s legal谩bb 30 percre h疟t艖be tessz眉k, hogy k枚nnyebben kezelhet艖 legyen.

    A h疟t茅s sor谩n a t茅szta megkem茅nyedik, 铆gy k枚nnyebb lesz ny煤jtani 茅s kiszaggatni. Ha nagyon meleg van, hosszabb ideig is h疟theted.

    5

    A h疟t枚tt t茅szt谩t enyh茅n lisztezett fel眉leten kb. 3-4 mm vastags谩g煤ra ny煤jtjuk, majd linzerkisz煤r贸val k枚r枚ket szaggatunk bel艖le.

    A t茅szt谩t ny煤jtsd v茅konyra, de ne t煤l v茅konyra, mert k枚nnyen szakad. Ha ragad, tegy茅l al谩 s眉t艖pap铆rt 茅s azon ny煤jtsd.

    6

    A korongok fel茅nek a k枚zep茅t egy kisebb kisz煤r贸val kiv谩gjuk, hogy lyukas linzert kapjunk.

    A kiszaggatott t茅szt谩t gy煤rd 枚ssze 煤jra, pihentesd kicsit, majd ny煤jtsd ki 茅s szaggass bel艖le tov谩bbi linzereket.

    7

    A s眉t艖pap铆rral b茅lelt tepsire helyezz眉k a linzereket, 茅s 180掳C-ra el艖meleg铆tett s眉t艖ben 10-12 percig s眉tj眉k, am铆g enyh茅n aranybarna lesz.

    A s眉t茅si id艖 f眉gg a s眉t艖dt艖l, figyelj r谩, hogy ne 茅gjenek meg a linzerek. Akkor j贸, ha az aljuk enyh茅n aranybarna.

    8

    A s眉t艖b艖l kiv茅ve hagyjuk teljesen kih疟lni, majd a t枚m枚r linzerek als贸 fel茅t megkenj眉k baracklekv谩rral.

    A lekv谩r legyen sima, ne darabos, hogy k枚nnyen kenhet艖 legyen. Meleg铆tsd meg a lekv谩rt, hogy foly茅konyabb legyen 茅s k枚nnyebben kenhet艖.

    9

    A lyukas linzereket a lekv谩ros korongokra helyezz眉k, 茅s finoman 枚sszenyomjuk, hogy 枚sszetapadjanak.

    Ne nyomd t煤l er艖sen 枚ssze a linzereket, hogy a lekv谩r ne folyjon ki az oldal谩n.

    10

    A k茅sz linzereket porcukorral megsz贸rjuk, 茅s t谩lal谩s el艖tt legal谩bb p谩r 贸r谩t 谩llni hagyjuk, hogy az 铆zek 枚ssze茅rjenek.

    A porcukrot k枚zvetlen眉l t谩lal谩s el艖tt sz贸rd r谩, mert 谩ll谩s k枚zben elsz铆vja a nedvess茅get 茅s elt疟nik.