Kókuszos kheer desszert kókuszreszelékkel és mandulával díszítve

Kókuszos Kheer

A kókuszos kheer egy indiai tejpuding, amely a gazdag tej, rizs és kókusz keverékéből készül. A kheer története az indiai konyha egyedülálló édességéből származik, és a tej, rizs és fűszerek különleges keveréke. A kókuszreszelék gazdag ízét és aromáját tökéletes harmóniában adja a rizs sűrű, krémes textúrájával, míg a rózsavíz friss, virágos ízt csempész a desszertbe.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Teljes tej
100 g Cukor
100 g Rizs
50 g Kókuszreszelék
0.5 tk. Kardamom
1 ek. Rózsavíz
50 g Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd egy nagy edényben kezd el főzni a tej felével.

    A rizst lassú tűzön kell főzni, hogy ne égjen le. Folyamatosan keverd.

    2

    Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a maradék tejet, és főzd tovább, amíg a rizs teljesen megpuhul.

    Ha túl sűrűsödik, egy kis tejet adhatsz hozzá.

    3

    Tedd hozzá a kókuszreszeléket, a cukrot és a kardamomot, majd főzd további 5-10 percig.

    A kókuszreszeléket frissen reszelt is használhatod a legjobb íz érdekében.

    4

    Add hozzá a rózsavizet és a durvára vágott mandulát, és keverd jól össze.

    A rózsavíz virágos ízt ad, ami kiemeli a kókusz édességét.

    5

    Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tálald friss mandulával díszítve.

    A kókuszos kheer hidegen és melegen is finom. Tálalás előtt érdemes a hűtőben pihentetni.