Kókusztejes lime curry szósz tálalva

Kókusztejes lime curry szósz

A kókusztejes lime curry szósz egy egzotikus, ázsiai ihletésű kísérő, amely frissességével és krémességével lenyűgöző ízélményt nyújt. A lime citrusos frissessége és a kókusztej gazdag textúrája tökéletes harmóniában van a zöld curry fűszerességével. Ez a recept ideális választás rizs, grillezett zöldségek vagy tofu mellé, és garantáltan feldobja az étkezéseket egy kis ázsiai csavarral.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Kókusztej
30 ml Friss lime leve
1 ek. Zöld curry paszta
10 g Gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le a gyömbért és aprítsd finomra a fokhagymát. A lime levét facsard ki, és készítsd elő a többi hozzávalót.

    A gyömbért érdemes frissen reszelni, mert úgy intenzívebb az íze.

    2

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a reszelt gyömbért és a fokhagymát. Pirítsd illatosra alacsony lángon.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    3

    Add hozzá a zöld curry pasztát, és pirítsd további 1-2 percig, hogy az ízek kibontakozzanak.

    A curry paszta mennyiségét ízlés szerint állítsd be, attól függően, hogy mennyire csípősen szereted.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd össze alaposan. Lassú tűzön főzd 5-7 percig, hogy a szósz selymes állagot kapjon.

    Használj teljes zsírtartalmú kókusztejet a gazdagabb ízért és állagért.

    5

    Add hozzá a lime levét, és ízesítsd sóval. Főzd további 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A lime levét a végén add hozzá, hogy megőrizze a friss ízét.

    6

    Keverd bele az aprított friss koriandert, majd tálald azonnal rizs vagy grillezett zöldségek mellé.

    Ha nem szereted a koriandert, petrezselyemmel is helyettesítheted.