Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a csipet sót.
A lisztet szitáld át, hogy a palacsinta könnyebb és levegősebb legyen.
A tojásokat verd fel egy külön tálban, majd keverd hozzá a kókusztejet és a vaníliakivonatot, fokozatosan öntsd a száraz hozzávalókhoz folyamatos keverés mellett.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a palacsinta tésztája sima és egyenletes legyen. A kókusztej lehet teljes zsírtartalmú vagy light, ízlés szerint.
Adj hozzá egy evőkanál kókuszolajat, hogy sütéskor ne ragadjon le. Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig.
A pihentetés segít, hogy a liszt felszívja a nedvességet, így a palacsinta könnyebb lesz sütni és kevésbé szakad.
Forrósíts fel egy palacsintasütőt, és kend meg vékonyan kókuszolajjal. Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal oszlasd el.
A serpenyő legyen elég forró, de ne túl forró, különben a palacsinta gyorsan megég. A kókuszolaj finom kókuszos aromát ad a palacsintának.
Süsd a palacsintát közepes lángon 1-2 percig, majd fordítsd meg és süsd még 30-40 másodpercig.
Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha a szélei kezdenek elválni a serpenyőtől, és a tetején apró buborékok jelennek meg.
Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes palacsinta el nem készül.
A kész palacsintákat tartsd melegen egy tányéron, lefedve alufóliával vagy egy konyharuhával.
A mangót hámozd meg és vágd apró kockákra, majd locsold meg egy kis lime lével a friss ízhatás érdekében.
A lime lé segít megőrizni a mangó színét és frissességét, valamint kiemeli az ízét.
A kész palacsintákat kend meg egy kevés mézzel, szórd meg kókuszreszelékkel és helyezd rá a lime-os mangót.
A méz helyett használhatsz juharszirupot vagy agavé szirupot is. A kókuszreszelék extra textúrát és ízt ad a palacsintának.
Tálaláskor rétegezd vagy tekerd fel a palacsintákat, és szórd meg extra kókuszreszelékkel a látványosabb hatás érdekében.
Díszítsd a palacsintákat friss mentalevéllel vagy lime szeletekkel a még vonzóbb tálalás érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.