Kókusztejes palacsinta tálalva

Kókusztejes palacsinta

A kókusztej világszerte egyre népszerűbb, köszönhetően krémes állagának és gazdag ízének. Ez a palacsinta a trópusi ízeket hozza el az asztalra, a kókuszlágy textúráját és a friss mangó édes-savanykás ízét ötvözve. A kókusztej alternatívája a hagyományos tejnek, és tökéletes választás, ha egy különleges, egzotikus reggelit vagy desszertet szeretnél készíteni. Az édes és frissítő kombináció garantáltan új kedvencet varázsol az otthoni konyhádban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
870 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
400 ml Kókusztej
2 db Tojás
30 g Cukor
1 csipet
2 ek. Kókuszolaj
50 g Kókuszreszelék
1 tk. Vaníliakivonat
20 g Méz
200 g Mangó
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a csipet sót.

    A lisztet szitáld át, hogy a palacsinta könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    A tojásokat verd fel egy külön tálban, majd keverd hozzá a kókusztejet és a vaníliakivonatot, fokozatosan öntsd a száraz hozzávalókhoz folyamatos keverés mellett.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a palacsinta tésztája sima és egyenletes legyen. A kókusztej lehet teljes zsírtartalmú vagy light, ízlés szerint.

    3

    Adj hozzá egy evőkanál kókuszolajat, hogy sütéskor ne ragadjon le. Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig.

    A pihentetés segít, hogy a liszt felszívja a nedvességet, így a palacsinta könnyebb lesz sütni és kevésbé szakad.

    4

    Forrósíts fel egy palacsintasütőt, és kend meg vékonyan kókuszolajjal. Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal oszlasd el.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne túl forró, különben a palacsinta gyorsan megég. A kókuszolaj finom kókuszos aromát ad a palacsintának.

    5

    Süsd a palacsintát közepes lángon 1-2 percig, majd fordítsd meg és süsd még 30-40 másodpercig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha a szélei kezdenek elválni a serpenyőtől, és a tetején apró buborékok jelennek meg.

    6

    Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes palacsinta el nem készül.

    A kész palacsintákat tartsd melegen egy tányéron, lefedve alufóliával vagy egy konyharuhával.

    7

    A mangót hámozd meg és vágd apró kockákra, majd locsold meg egy kis lime lével a friss ízhatás érdekében.

    A lime lé segít megőrizni a mangó színét és frissességét, valamint kiemeli az ízét.

    8

    A kész palacsintákat kend meg egy kevés mézzel, szórd meg kókuszreszelékkel és helyezd rá a lime-os mangót.

    A méz helyett használhatsz juharszirupot vagy agavé szirupot is. A kókuszreszelék extra textúrát és ízt ad a palacsintának.

    9

    Tálaláskor rétegezd vagy tekerd fel a palacsintákat, és szórd meg extra kókuszreszelékkel a látványosabb hatás érdekében.

    Díszítsd a palacsintákat friss mentalevéllel vagy lime szeletekkel a még vonzóbb tálalás érdekében.