Frissen készült koreai hamburger gochujang mázzal és kimchivel

Koreai Hamburger (Kimchi, Gochujang)

A koreai hamburger egy tökéletes példa arra, hogyan találkozik a koreai street food az amerikai burger kultúrával. A gochujang édeskés-csípős íze kiemeli a szaftos marhahús zamatát, míg a kimchi savanykás és fűszeres karaktert ad az ételnek. Dél-Koreában a kimchi alapvető élelmiszer, amely szinte minden étel mellé kerül, így ebben a burgerben is tökéletes kiegészítő. Egy igazi fúziós élmény, amely garantáltan új szintre emeli a klasszikus hamburgert.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált)
100 g Kimchi (fermentált káposzta)
2 ek. Gochujang (koreai csípős paprikapaszta)
4 db Hamburger zsemle
1 ek. Vaj
4 db Jégsaláta
1 db Uborka
1 db Vöröshagyma
1 ek. Szezámmag (pirított)
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Méz
1 tk. Rizsecet
1 gerezd Fokhagyma (aprított)
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst keverd össze a sóval, fekete borssal, szójaszósszal, mézzel és aprított fokhagymával, majd formázz belőle 4 egyenlő méretű húspogácsát.

    A szójaszósz és a méz adja meg a koreai ízvilágot. A fokhagymát reszelve is hozzáadhatod.

    2

    Forró serpenyőben vagy grillen süsd a húspogácsákat 3-4 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg.

    A serpenyő legyen forró, hogy a húspogácsák gyorsan kérget kapjanak.

    3

    A fordítás után kend meg a pogácsákat gochujang szósszal, majd fedd le a serpenyőt, hogy az ízek összeérjenek.

    A gochujang szósz nagyon csípős, ezért óvatosan adagold. Ha nem szereted a csípőset, keverd össze egy kis mézzel.

    4

    A hamburger zsemléket vágd félbe, majd vajjal megkenve pirítsd aranybarnára egy serpenyőben.

    A zsemlét vaj helyett szezámolajjal is megkenheted, hogy még koreaiasabb legyen.

    5

    A zsemle alsó felére helyezz egy jégsaláta levelet, majd tedd rá a gochujang mázas húspogácsát.

    A jégsaláta ropogós textúrát ad a hamburgernek.

    6

    Tedd a pogácsa tetejére az uborkaszeleteket, a vékonyra szeletelt vöröshagymát és a kimchit.

    A kimchi a koreai konyha alapvető eleme, savanykás és csípős ízt ad a hamburgernek. Ha nem szereted a kimchit, helyettesítheted pácolt retekkel.

    7

    A zsemle felső felét locsold meg egy kevés rizsecettel, majd szórd meg pirított szezámmaggal, mielőtt lezárod a hamburgert.

    A rizsecet frissítő ízt ad a hamburgernek. A szezámmag pirítva intenzívebb ízű.

    8

    Azonnal tálald sült burgonyával vagy pácolt zöldségekkel kiegészítve.

    Kínálj mellé koreai pácolt zöldségeket, például kimchit vagy pácolt retket.