Mosd meg alaposan a körtéket, vágd le a szárukat, és szeleteld őket vékony karikákra. Tipp: Használj éles kést, hogy a szeletek egyenletesek legyenek.
A körtéket meghámozhatod is, ha nem szereted a héját a ciderben.
Egy közepes lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Keverd össze, hogy a méz feloldódjon.
Ha nincs alma cidered, használhatsz almalevet is, de akkor figyelj, hogy ne legyen túl édes.
Helyezd a körteszeleteket a lábosba, és közepes lángon melegítsd a keveréket. Tipp: Ne forrald fel, csak melegítsd addig, amíg az illatok intenzívek lesznek.
Ha túl édes a cider, adj hozzá egy kevés citromlevet.
Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, hogy kiegyensúlyozd az ízeket. Tipp: Ha intenzívebb ízre vágysz, egy kevés narancslevet is adhatsz hozzá.
A citromlé helyett használhatsz lime levet is.
Keverd meg alaposan a cidert, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szeretnéd, adhatsz hozzá egy kevés gyömbért is a ciderhez.
Tálalás előtt szűrd le a cidert, és a szeleteket rendezd el ízlésesen poharakban. Díszítsd friss rozmaringgal.
A cidert tálalhatod melegen vagy hidegen is. Hidegen tálalva tegyél bele jégkockákat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.