Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Fontos, hogy a zselatinlapokat egyesével tedd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.
Ne forrald a tejszínt, csak melegítsd fel! Ellenkező esetben a panna cotta nem lesz elég krémes.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne víz, mert az befolyásolhatja a panna cotta állagát.
Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A szűréssel eltávolíthatod az esetleges csomókat, így a panna cotta selymesebb lesz. A poharakat enyhén olajozd ki, hogy könnyebben ki tudd borítani.
Melegítsd fel a körtepürét enyhén, hogy selymesebb textúrát kapjon, majd hűtsd le.
A körtepürét ne forrald, csak melegítsd át! Ha túl sűrű, egy kevés vízzel hígíthatod.
Amikor a panna cotta megszilárdult, öntsd a körtepürét a tetejére, és egyenletesen oszd el.
A körtepüré ne legyen túl forró, amikor a panna cottára öntöd, mert megolvaszthatja.
Tálalás előtt díszítsd friss körteszeletekkel és opcionálisan egy kevés reszelt citromhéjjal.
A körteszeleteket mártsd citromlébe, hogy ne barnuljanak meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.