Az élesztőt a meleg vízben oldd fel a cukorral, majd hagyd állni 10 percig, hogy aktiválódjon.
Ha az élesztő felfut, a víznek langyosnak kell lennie, nem forrónak, hogy az élesztő ne pusztuljon el.
A lisztet és a sót egy tálba szitáld, majd add hozzá az élesztős keveréket, a tejet és a vajat.
A vajat olvaszd meg, hogy könnyebben beleolvadjon a tésztába.
Dagaszd a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Takarjuk le, és pihentesd meleg helyen 1 órán át, amíg a tészta duplájára nő.
A tésztát akkor pihentesd, ha a környezet hőmérséklete ideális, így gyorsabban kel.
Amíg a tészta kel, az almát hámozd meg, vágd kis kockákra, majd egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg a cukorral és fahéjjal.
Az alma ne legyen túl puha, hogy ne veszítse el a textúráját a töltelékben.
Amikor az alma megpuhult, add hozzá a citromlevet, és keverd össze. Hagyd lehűlni a tölteléket.
A citrom frissessége kiemeli az alma ízét és enyhíti a túlságosan édes tölteléket.
Miután a tészta megkelt, nyújtsd ki vékonyra egy lisztezett felületen, majd kend rá az almás fahéjas tölteléket.
A tésztát nyújtsd egyenletesen, hogy a töltelék jól eloszoljon rajta.
A tésztát hajtsd fel, és formázz belőle egy hosszú hengert. A henger két végét hajtsd be, hogy szép kerek formát kapj.
A tészta szélét jól nyomd le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
Helyezd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyd még 15 percig kelni.
A tészta második kelesztése segít, hogy a pékáru könnyebb és lágyabb legyen.
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és süsd a kringelt 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ha a kringle teteje gyorsan sül, de az alja még nem, fedd le egy alufóliával, hogy tovább süljön anélkül, hogy megégne.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.