Kringle Nutellás töltelékkel, sárgabarack lekvárral

Kringle Nutellás töltelékkel

A Kringle egy tradicionális pékáru, amelyet különböző töltelékekkel készítenek. A Nutellás töltelék egy igazi édesség szerelmeseinek készült változat, amely a lágy tésztával és az ínycsiklandó Nutellával tökéletes harmóniát alkot. A Kringle ideális választás reggelire, uzsonnára vagy karácsonyi ünnepekre. A sárgabarack lekvár pedig nemcsak ízletes, hanem gyönyörű fényt is ad a tésztának.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
100 g Cukor
7 g Szárított élesztő
250 ml Tej
1 db Tojás
100 g Vaj
200 g Nutella
1 cs. Vaníliás cukor
50 ml Tejföl
4 ek. Sárgabarack lekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet langyosítsd meg, majd add hozzá a szárított élesztőt és egy evőkanál cukrot. Keverd el, és hagyd 10 percig felfutni.

    A langyos tej segíti az élesztőt felfutni, de ne legyen túl forró, hogy ne öld meg az élesztőt.

    2

    A lisztet egy tálba szitáld, és add hozzá a maradék cukrot, vaníliás cukrot, valamint a tojást. Keverd össze, majd a felfuttatott élesztőt is add hozzá.

    A lisztet mindig szitáld át, hogy légiesebb legyen a tészta.

    3

    A vajat olvaszd meg, majd add hozzá a tejfölt és a vajas keveréket fokozatosan keverd a tésztához, és gyúrd össze.

    A tejföl hozzáadásával a tészta még lágyabbá válik.

    4

    A tésztát letakarva hagyd kelni 1-1,5 órán át, hogy duplájára nőjön.

    A kelesztéshez tartsd a tésztát meleg helyen, hogy gyorsabban keljen.

    5

    Miután a tészta megkelt, nyújtsd ki egy nagy téglalap alakúra, és kend meg a Nutellával.

    A Nutella könnyebben kenhető, ha egy kicsit megmelegíted.

    6

    A tésztát tekerd fel, mint egy bejglit, majd vágd félbe, és a két felét fonjad össze.

    A tésztát a széleinél jól zárd le, hogy a Nutella ne folyjon ki sütés közben.

    7

    Tedd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyd még 15 percig kelni.

    A sütés előtt pihentetett tészta még puhább és könnyedebb lesz.

    8

    Tedd a formát egy előmelegített 180°C-os sütőbe, és süsd 25-30 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    9

    Miután megsült, hagyd kihűlni, és tálalás előtt kend meg egy kevés sárgabarack lekvárral.

    A lekvár nemcsak édesíti, hanem fényesíti is a tészta tetejét, így még vonzóbbá válik.