Krumkake kardamommal, frissen sült és porcukorral díszítve

Krumkake kardamommal

A krumkake egy hagyományos norvég édesség, amelyet általában karácsonykor fogyasztanak. Eredetileg a skandináv országokban népszerű, és az egyszerű, de finom tésztája, valamint a kardamom fűszeres íze miatt az édesség a családi összejöveteleken is jelen van. A krumkake különleges mivolta abban rejlik, hogy kívül ropogós, míg belül puha marad, miközben a kardamom adja meg a legfőbb ízt. Az édesség könnyen elkészíthető és más fűszerekkel is variálható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
100 g Vaj
150 ml Tej
1 tk. Kardamom por
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tojásokat, és keverd simára.

    A vajat nem szükséges túlforrósítani, csak melegítsd fel, hogy könnyen elolvadjon.

    2

    A lisztet és a sütőport keverd össze, majd add hozzá a vajas-cukros keverékhez, és jól dolgozd össze.

    A lisztet mindig szitáld át, hogy elkerüld a csomókat.

    3

    A tejet és a kardamom port is add hozzá, és keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.

    A kardamom finom, fűszeres ízt ad a tésztának, ne használj túl sokat belőle.

    4

    A tésztát pihentesd 15-20 percig, hogy összeérjenek az ízek.

    Ez a pihenő idő segít, hogy a tészta könnyebb és finomabb legyen.

    5

    Készíts egy krumkake vasat vagy gofrisütőt, és forrósítsd fel. Az elkészült tésztát kis adagokban öntsd a vasba, és süsd meg mindkét oldalon aranybarnára.

    A krumkake akkor lesz a legjobb, ha kívül ropogós és belül puha. Ne süsd túl, mert kiszáradhat!

    6

    Miután a tészta megsült, formázd meg a krumkake-t. Hagyhatod hűlni, majd tálalhatod porcukorral, vagy lekvárral.

    A krumkake-t frissen a legjobb fogyasztani, de egy napig is eltartható, ha jól tárolod.