A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tojásokat, és keverd simára.
A vajat nem szükséges túlforrósítani, csak melegítsd fel, hogy könnyen elolvadjon.
A lisztet és a sütőport keverd össze, majd add hozzá a vajas-cukros keverékhez, és jól dolgozd össze.
A lisztet mindig szitáld át, hogy elkerüld a csomókat.
A tejet és a kardamom port is add hozzá, és keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.
A kardamom finom, fűszeres ízt ad a tésztának, ne használj túl sokat belőle.
A tésztát pihentesd 15-20 percig, hogy összeérjenek az ízek.
Ez a pihenő idő segít, hogy a tészta könnyebb és finomabb legyen.
Készíts egy krumkake vasat vagy gofrisütőt, és forrósítsd fel. Az elkészült tésztát kis adagokban öntsd a vasba, és süsd meg mindkét oldalon aranybarnára.
A krumkake akkor lesz a legjobb, ha kívül ropogós és belül puha. Ne süsd túl, mert kiszáradhat!
Miután a tészta megsült, formázd meg a krumkake-t. Hagyhatod hűlni, majd tálalhatod porcukorral, vagy lekvárral.
A krumkake-t frissen a legjobb fogyasztani, de egy napig is eltartható, ha jól tárolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.