A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg a vízben egy közepes lángon. Miután megfőtt, hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a rizs pihenjen és ne legyen túl ragadós.
Ha a rizs túl ragadós, a formázás nehezebb lesz, ezért ügyelj a főzés idejére és a víz mennyiségére.
A kukoricát egy serpenyőben hevítsd fel egy evőkanál olívaolajjal, majd párold, amíg megpuhul. Sózd és egy kis citromlével ízesítsd.
A citromlé friss ízt ad a kukoricának, de ha szeretnéd, egy kevés chili is jól passzol hozzá.
A főtt rizst sózd meg, és keverd össze a fekete szezámmaggal. Egyenletesen oszlasd el a rizst, hogy könnyen formázható legyen.
A fekete szezámmag nemcsak ízt ad, hanem dekoratív megjelenést is biztosít az onigiri számára.
A rizsből formázz kis háromszög alakú gombócokat. A közepükbe helyezd a kukoricát, és ügyelj arra, hogy a rizs szélei jól összetapadjanak.
Ha a rizs ragad, nedves kézzel formázhatod az onigirit, hogy könnyebben dolgozhass vele.
A kész onigirit egy kis nori lapba csomagold, hogy ízesebb legyen, és biztosítsd, hogy a rizs ne száradjon ki.
A nori lapot csak tálalás előtt tedd az onigirihez, mert különben elveszítheti ropogós állagát.
Tálald az onigirikat frissen, mint étkezési snacket, vagy akár egy könnyű étkezés részeként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.