Kukorica töltelékű onigiri, háromszög alakú rizses falatok nori lappal

Kukorica töltelékű onigiri

Az onigiri egy japán étel, amely gyakran tartalmaz különböző töltelékeket, mint a hal, a zöldségek, vagy akár a kukorica is. Eredetileg a japán háziasszonyok étkezési snackeként használták, de ma már a világ számos részén ismert és kedvelt étel. A kukorica töltelékű onigiri egy könnyed és friss változata, amely remek választás egy gyors ebédhez vagy uzsonnához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Rizs
300 ml Víz
0.5 tk.
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Olívaolaj
100 g Kukorica
1 tk. Friss citromlé
1 lap Nori (szárított algalevél)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg a vízben egy közepes lángon. Miután megfőtt, hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a rizs pihenjen és ne legyen túl ragadós.

    Ha a rizs túl ragadós, a formázás nehezebb lesz, ezért ügyelj a főzés idejére és a víz mennyiségére.

    2

    A kukoricát egy serpenyőben hevítsd fel egy evőkanál olívaolajjal, majd párold, amíg megpuhul. Sózd és egy kis citromlével ízesítsd.

    A citromlé friss ízt ad a kukoricának, de ha szeretnéd, egy kevés chili is jól passzol hozzá.

    3

    A főtt rizst sózd meg, és keverd össze a fekete szezámmaggal. Egyenletesen oszlasd el a rizst, hogy könnyen formázható legyen.

    A fekete szezámmag nemcsak ízt ad, hanem dekoratív megjelenést is biztosít az onigiri számára.

    4

    A rizsből formázz kis háromszög alakú gombócokat. A közepükbe helyezd a kukoricát, és ügyelj arra, hogy a rizs szélei jól összetapadjanak.

    Ha a rizs ragad, nedves kézzel formázhatod az onigirit, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    5

    A kész onigirit egy kis nori lapba csomagold, hogy ízesebb legyen, és biztosítsd, hogy a rizs ne száradjon ki.

    A nori lapot csak tálalás előtt tedd az onigirihez, mert különben elveszítheti ropogós állagát.

    6

    Tálald az onigirikat frissen, mint étkezési snacket, vagy akár egy könnyű étkezés részeként.