Frissen sült kukoricakenyér, ropogós bacon darabokkal

Kukoricakenyér bacon darabokkal

A kukoricakenyér a déli államok hagyományos étke, de a bacon hozzáadása egy különleges csavart ad neki. Ez a változat a magyar konyhában is egyre népszerűbb, hiszen az enyhe édesség és a bacon sós íze igazán különleges párost alkot. A frissen sült kukoricakenyér ropogós héja és puha belseje tökéletes kísérője lehet reggeliknek, leveseknek, vagy akár egy családi vacsorának. A bacon darabkák pedig extra ízt adnak hozzá, ami még ínycsiklandóbbá teszi. Ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy kis füstölt paprikát is, hogy még karakteresebb ízt kapj.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Kukoricaliszt
150 g Fehérliszt
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
1 ek. Cukor
240 ml Tej
2 db Tojás
2 ek. Olaj
100 g Bacon

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A bacont szeleteld apró darabokra, majd egy serpenyőben, közepes lángon süsd ropogósra. Ha kész, szűrd le a felesleges zsiradékról és tedd félre.

    Ha nem szeretnéd túl zsírosra, papírtörlőn száríthatod a bacont, hogy felszívja a felesleges olajat.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a kukoricalisztet, fehérlisztet, sütőport, sót és cukrot.

    A lisztkeveréket alaposan keverd el, hogy minden egyes falatban egyenletes legyen az íz.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olajat. Keverd össze, majd öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz.

    Ne habosítsd túl a tojásokat, csak annyira keverd össze, hogy egynemű legyen.

    4

    Add hozzá a sült bacont a tésztához, majd óvatosan forgasd bele.

    Ha a bacon még meleg, gyorsan dolgozd el, hogy ne száradjon meg a tészta.

    5

    Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőformába, és simítsd el a tetejét.

    A tésztát ne töltsd túl a formába, mert a kukoricakenyér sülés közben megemelkedik.

    6

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a tűpróbát is kiállja.

    Mivel minden sütő más, 30 perc után érdemes ránézni, hogy ne süssük túl!