A bacont szeleteld apró darabokra, majd egy serpenyőben, közepes lángon süsd ropogósra. Ha kész, szűrd le a felesleges zsiradékról és tedd félre.
Ha nem szeretnéd túl zsírosra, papírtörlőn száríthatod a bacont, hogy felszívja a felesleges olajat.
Egy nagy tálban keverd össze a kukoricalisztet, fehérlisztet, sütőport, sót és cukrot.
A lisztkeveréket alaposan keverd el, hogy minden egyes falatban egyenletes legyen az íz.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olajat. Keverd össze, majd öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz.
Ne habosítsd túl a tojásokat, csak annyira keverd össze, hogy egynemű legyen.
Add hozzá a sült bacont a tésztához, majd óvatosan forgasd bele.
Ha a bacon még meleg, gyorsan dolgozd el, hogy ne száradjon meg a tészta.
Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőformába, és simítsd el a tetejét.
A tésztát ne töltsd túl a formába, mert a kukoricakenyér sülés közben megemelkedik.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a tűpróbát is kiállja.
Mivel minden sütő más, 30 perc után érdemes ránézni, hogy ne süssük túl!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.