Kukoricakenyér sütőtökkel, friss, aranybarna szeletekkel tálalva

Kukoricakenyér sütőtökkel

A kukoricakenyér sütőtökkel egy magyar klasszikus sütemény modern változata, amely egyesíti a kukorica édes ízét és a sütőtök gazdag, krémes textúráját. Ezt az ételt gyakran készítik különleges alkalmakra, mivel rendkívül tápláló és ízes. A sütőtök finom édeskés ízt ad a kenyérnek, miközben a kukoricaliszt egyedi, enyhén ropogós állagot biztosít. Tökéletes választás azoknak, akik szeretnék kombinálni a hagyományos kenyérfélék ízét valami újjal.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Kukoricaliszt
150 g Búzaliszt
200 g Sütőtökpüré
250 ml Tej
2 db Tojás
100 g Vaj
50 g Cukor
1 ek. Sütőpor
1 tk.
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőtököt hámozd meg, vágd fel kisebb darabokra, majd tedd egy lábasba. Add hozzá egy kevés vizet, és főzd meg, amíg teljesen megpuhul. Ezután pépesítsd botmixerrel.

    A sütőtököt gyorsan megfőzheted, ha kisebb darabokra vágod. Használhatsz konzerv sütőtökpürét is, ha időt szeretnél spórolni.

    2

    A vajat olvaszd meg, majd hagyd kicsit lehűlni. A tojásokat verjük fel, és keverd el a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, sóval és tejjel.

    A vajat ne hagyd túl sokáig melegedni, hogy ne veszítse el az ízét és ne váljon túl olajosra.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a búzalisztet, a sütőport. Ezután add hozzá a tojásos keveréket, a sült sütőtökpürét és a megolvadt vajat. Keverd alaposan össze, hogy egynemű tésztát kapj.

    A tésztát ne keverd túl sokáig, mert akkor a kenyér sűrűbb és keményebb lesz. Csak addig keverd, amíg az összes hozzávaló jól elkeveredik.

    4

    A tésztát öntsd bele egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt kenyérformába. Simítsd el a tetejét egy spatulával.

    Ha biztosra akarsz menni, hogy a kenyér ne ragadjon bele, használj sütőpapírt a formában.

    5

    Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd 40-45 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz és egy fogpiszkálóval beleszúrva tisztán jön ki.

    Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le fóliával, hogy tovább süljön a belseje anélkül, hogy megégne.

    6

    Hagyd hűlni a kukoricakenyeret a formában 10 percig, majd borítsd ki és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.

    A kenyér jobban szeletelhető, ha teljesen kihűl, de még melegen is finom.