Kuri Dango pürésített kasztánya golyókkal, szójaszószos sziruppal és szezámmaggal

Kuri Dango

A Kuri Dango egy hagyományos japán édesség, amely az őszi szezon egyik kedvence, és az egyedülálló íze a pürésített kasztánya és a szójaszószos szirup kombinációjából ered. A dango tésztát rizslisztből készítik, amelynek az állaga puha és enyhén ragadós, míg a kasztánya gazdag, édes ízvilágot biztosít. A Kuri Dango remekül illik egy bögre zöld teához, és gyakran tálalják különböző fűszerekkel, mint a szezámmag vagy a friss koriander.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kasztánya (főzve vagy pürésítve)
100 g Rizsliszt (mochi liszt)
150 ml Víz
50 g Cukor
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 ek. Szezámmag
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt vagy pürésített kasztányát tedd egy tálba, majd add hozzá a rizslisztet és a cukrot. Keverd össze őket.

    Ha a kasztánya nem elég édes, adj hozzá egy kis extra cukrot. A pürésített kasztánya segít a dango tésztájának sima állagában.

    2

    Fokozatosan add hozzá a vizet, amíg a tészta formálható, de még nem túl ragacsos.

    Ne adj túl sok vizet egyszerre, hogy a tészta ne legyen túl híg.

    3

    Formázz kis golyókat a tésztából. Használj vizes kezet, hogy elkerüld, hogy a tészta hozzátapadjon.

    A golyók ne legyenek túl nagyok, mert ezek a dango-k gyorsan megfőnek, ha kisebbek.

    4

    Forralj vizet egy lábasban, és tedd bele a dango golyókat. Főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

    A dango golyók a víz felszínére emelkednek, amikor készre főttek, ezt követően tedd őket egy hideg vízbe, hogy megállítsd a főzést.

    5

    A szószhoz keverd össze a szójaszószt és a mirint, majd egy serpenyőben melegítsd fel, amíg sűrűsödni kezd.

    Ha túl sósnak találod a szószt, egy kis cukorral finomíthatod az ízét.

    6

    A kész dango golyókat tálald egy kis szószra, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag roppanós textúrát ad, amely tökéletesen kiegészíti a dango édességét.

    7

    Friss korianderrel díszítsd, és az ételt tálald az asztalra.

    A koriander frissességet ad a dango ételhez, és szép zöld színt ad a tálaláshoz.