A főtt vagy pürésített kasztányát tedd egy tálba, majd add hozzá a rizslisztet és a cukrot. Keverd össze őket.
Ha a kasztánya nem elég édes, adj hozzá egy kis extra cukrot. A pürésített kasztánya segít a dango tésztájának sima állagában.
Fokozatosan add hozzá a vizet, amíg a tészta formálható, de még nem túl ragacsos.
Ne adj túl sok vizet egyszerre, hogy a tészta ne legyen túl híg.
Formázz kis golyókat a tésztából. Használj vizes kezet, hogy elkerüld, hogy a tészta hozzátapadjon.
A golyók ne legyenek túl nagyok, mert ezek a dango-k gyorsan megfőnek, ha kisebbek.
Forralj vizet egy lábasban, és tedd bele a dango golyókat. Főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
A dango golyók a víz felszínére emelkednek, amikor készre főttek, ezt követően tedd őket egy hideg vízbe, hogy megállítsd a főzést.
A szószhoz keverd össze a szójaszószt és a mirint, majd egy serpenyőben melegítsd fel, amíg sűrűsödni kezd.
Ha túl sósnak találod a szószt, egy kis cukorral finomíthatod az ízét.
A kész dango golyókat tálald egy kis szószra, és szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag roppanós textúrát ad, amely tökéletesen kiegészíti a dango édességét.
Friss korianderrel díszítsd, és az ételt tálald az asztalra.
A koriander frissességet ad a dango ételhez, és szép zöld színt ad a tálaláshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.