Kushiyaki yakitori vegyes nyárs zöldségekkel és hússal, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Kushiyaki yakitori (vegyes nyárs zöldségekkel és hússal)

A Kushiyaki yakitori egy japán étel, amely vegyes nyársakat készít húsokból és zöldségekből, például csirkehúsból, pulykahúsból, zöldpaprikából, hagymából és cukkinit használva. A nyárson grillen készült étel gazdag ízvilágú, és a szójaszósz és mirin marinád különlegessé teszi. Ez az étel egy közkedvelt fogás Japánban, és tökéletes választás egy ínycsiklandó grill vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkehús
300 g Pulykahús
2 db Zöldpaprika
1 db Hagyma
1 db Cukkini
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
10 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirkehúst és pulykahúst apró kockákra vágod, hogy könnyen tűzhetőek legyenek.

    Próbálj egyenletes kockákat vágni, hogy minden egyes darab egyformán sülhessen.

    2

    A zöldpaprikát, hagymát és cukkinit is vágd fel megfelelő méretű darabokra, hogy passzoljanak a húsdarabok mellé a pálcikákra.

    A zöldségeket is próbáld egyenletesen vágni, hogy minden falat egyenletesen átsüljön.

    3

    A szójaszószt, mirint és cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a húsokra és zöldségekre. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a hozzávalók átvegyék az ízeket.

    Minél hosszabb ideig marinálod, annál ízesebbek lesznek a húsok és zöldségek.

    4

    A húsokat és zöldségeket tűzd fel a pálcikákra, felváltva hússal és zöldségekkel, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl szorosak.

    A pálcikák áztatása segít abban, hogy ne égjenek meg a grillen.

    5

    Grillezd a nyársakat közepes lángon 7-10 percig, mindkét oldalon, amíg a húsok szépen karamellizálódnak és enyhén ropogósak lesznek.

    Ügyelj arra, hogy a zöldségek és húsok egyenletesen átsüljenek, figyelj a megfelelő hőmérsékletre.

    6

    A kész yakitorit tálald fel.

    Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a nyársnak.