Kezdd azzal, hogy a csirkehúst és pulykahúst apró kockákra vágod, hogy könnyen tűzhetőek legyenek.
Próbálj egyenletes kockákat vágni, hogy minden egyes darab egyformán sülhessen.
A zöldpaprikát, hagymát és cukkinit is vágd fel megfelelő méretű darabokra, hogy passzoljanak a húsdarabok mellé a pálcikákra.
A zöldségeket is próbáld egyenletesen vágni, hogy minden falat egyenletesen átsüljön.
A szójaszószt, mirint és cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a húsokra és zöldségekre. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a hozzávalók átvegyék az ízeket.
Minél hosszabb ideig marinálod, annál ízesebbek lesznek a húsok és zöldségek.
A húsokat és zöldségeket tűzd fel a pálcikákra, felváltva hússal és zöldségekkel, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl szorosak.
A pálcikák áztatása segít abban, hogy ne égjenek meg a grillen.
Grillezd a nyársakat közepes lángon 7-10 percig, mindkét oldalon, amíg a húsok szépen karamellizálódnak és enyhén ropogósak lesznek.
Ügyelj arra, hogy a zöldségek és húsok egyenletesen átsüljenek, figyelj a megfelelő hőmérsékletre.
A kész yakitorit tálald fel.
Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a nyársnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.