A kuzu kemikáliás keményítőt keverd el a vízben egy tálban, és hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a kemikália feloldódjon.
A pihenés segít abban, hogy a kemikáliás keményítő teljes mértékben feloldódjon, és ne legyenek csomók a keverékben.
Egy közepes lángon lévő serpenyőbe öntsd a keveréket, és folyamatosan kevergetve főzd, amíg sűrűsödni kezd. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.
Ne hagyd abba a keverést, különben a kemikáliás keményítő leülepedhet és csomósodhat.
Amikor a keverék sűrűsödik, add hozzá a cukrot, és folytasd a keverést, hogy a cukor teljesen feloldódjon a masszában.
A cukor segít édesíteni a kuzumochi-t, és jobban kiegyensúlyozza az acai savanykás ízét.
A sűrűsödött keveréket öntsd egy formába, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten. Ha a keverék kihűlt, vágd fel kis kockákra.
Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, a formát betenheted a hűtőbe, így hamarabb megszilárdul.
Egy kis tálkában keverd össze az acai port a friss gyümölcsökkel. Tálalás előtt kanalazd az acai keveréket a kuzumochi kockákra, és tálald friss gyümölcsökkel.
Az acai porhoz bármilyen gyümölcsöt hozzáadhatsz, de az édes és savanyú gyümölcsök keveréke jól passzol a kuzumochi-hoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.