A kuzu lisztet keverd össze a vízzel egy tálban, és hagyd 10 percig állni, hogy feloldódjon.
A kuzu lisztet előzetesen vízben oldjuk fel, hogy elkerüljük a csomósodást.
Egy kis lábasban, közepes lángon melegítsd fel a keveréket, folyamatosan kevergetve, amíg a keverék elkezd sűrűsödni.
A keverék gyorsan besűrűsödik, ezért folyamatos keverésre van szükség, hogy ne legyen csomós.
Amikor a keverék sűrűsödik, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten.
Hagyd, hogy a kuzu mochi hűljön, mielőtt tálalnád. Ez segít, hogy a textúra megfelelő legyen.
A kuromitsu szirupot melegítsd fel egy kis lábasban a cukorral, és forrald fel, amíg a szirup sűrűsödni nem kezd.
A kuromitsu sziruphoz használhatsz fekete melaszt is, ha nem találsz autentikus szirupot.
Amikor a kuzu mochi teljesen lehűlt, vágd kisebb darabokra, és tálald a kuromitsu sziruppal.
A szirupot egyenletesen oszlasd el a mochi darabok felett, hogy minden falatot átjárjon az íz.
Szórd meg pörkölt szezámmaggal vagy egyéb díszítő elemekkel tálalás előtt.
A pörkölt szezámmag ropogós textúrát ad, amely jól illik a puha mochihoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.