Kuzumochi kuromitsu szósszal tálalva, pörkölt szezámmaggal

Kuzumochi kuromitsu szósszal

A Kuzumochi egy hagyományos japán desszert, amelyet a kuzu lisztből készítenek, és általában kuromitsu (fekete szirup) szósszal tálalnak. Az étel egy puha, zselészerű textúrával rendelkezik, és a kuromitsu szirup hozzáadásával egy gazdag, édes ízvilágot biztosít. A Kuzumochi egy klasszikus desszert, amelyet különleges alkalmakkor, vagy egy étkezés befejező fogásaként kínálnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Kuzu liszt (tapioca kemikália)
250 ml Víz
3 ek. Cukor
3 ek. Fekete szirup (kuromitsu)
1 ek. Friss díszítő elemek (pl. pörkölt szezámmag)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kuzu lisztet keverd össze a vízzel egy tálban, és hagyd 10 percig állni, hogy feloldódjon.

    A kuzu lisztet előzetesen vízben oldjuk fel, hogy elkerüljük a csomósodást.

    2

    Egy kis lábasban, közepes lángon melegítsd fel a keveréket, folyamatosan kevergetve, amíg a keverék elkezd sűrűsödni.

    A keverék gyorsan besűrűsödik, ezért folyamatos keverésre van szükség, hogy ne legyen csomós.

    3

    Amikor a keverék sűrűsödik, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten.

    Hagyd, hogy a kuzu mochi hűljön, mielőtt tálalnád. Ez segít, hogy a textúra megfelelő legyen.

    4

    A kuromitsu szirupot melegítsd fel egy kis lábasban a cukorral, és forrald fel, amíg a szirup sűrűsödni nem kezd.

    A kuromitsu sziruphoz használhatsz fekete melaszt is, ha nem találsz autentikus szirupot.

    5

    Amikor a kuzu mochi teljesen lehűlt, vágd kisebb darabokra, és tálald a kuromitsu sziruppal.

    A szirupot egyenletesen oszlasd el a mochi darabok felett, hogy minden falatot átjárjon az íz.

    6

    Szórd meg pörkölt szezámmaggal vagy egyéb díszítő elemekkel tálalás előtt.

    A pörkölt szezámmag ropogós textúrát ad, amely jól illik a puha mochihoz.