A lisztet keverd össze a cukorral, sóval, élesztővel, majd add hozzá a meleg vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze, és hagyd pihenni 30 percig, hogy a tészta megkeljen.
A meleg víz segít, hogy az élesztő gyorsabban aktiválódjon, így hamarabb keleszthetjük a tésztát.
Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát és paradicsomot kockázd fel. A petrezselymet szintén apróra vágd.
A hagymát és fokhagymát ne reszeld, hogy ne váljon túl vizes a keverék.
A húsdarálthúst egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon. Amikor a hús kifehéredett, add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd együtt 5 percig. Ezután add hozzá a paprikát, paradicsomot, petrezselymet, pirospaprikát, borsot, chili port és sót. Keverd jól össze, és főzd további 5 percig.
A hús ne legyen túlsütve, hogy megőrizze a szaftosságát, és jól illeszkedjen a tésztához.
A megkelt tésztát lisztezett felületen oszd 4-6 kis gombócra. Nyújtsd ki őket vékonyra, mint egy pizza tésztát, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tészta nyújtásához használj egy kevés lisztet, hogy ne ragadjon a felülethez.
A kész húsos keveréket egyenletesen oszd el a tészták tetején, ügyelve arra, hogy mindenhol jól lefedje a felületet.
Ne rakj túl sok tölteléket, hogy a tészta széle ropogós maradjon.
Előmelegített 200°C-os sütőben süsd a Lahmacunokat 10-12 percig, amíg a tészta szépen megpirul és a hús is átsül.
Figyelj a sütési időre, ne hagyd túlsülni a Lahmacunt, mert akkor kemény lehet.
A megsült Lahmacunokat vedd ki a sütőből, és kend meg egy kevés olívaolajjal. Tálald frissen, ha szeretnéd, citromlével is meglocsolhatod.
A citromlé frissítő ízt ad a Lahmacunnak, így egy kicsit pikánsabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.