Laksa pizza maláj fűszerekkel és rákokkal

Laksa Pizza – Maláj laksa alapú fűszerekkel

A Laksa Pizza egy különleges fúziós étel, amely a híres maláj laksa levest ötvözi a pizzával. Az illatos laksa paszta és a krémes kókusztej autentikus maláj ízeket kölcsönöz, míg a grillezett csirke és rák a tenger gyümölcseinek frissességét adja hozzá. Ez az egyedi recept tökéletes választás azoknak, akik egy egzotikus és különleges pizzát szeretnének kipróbálni. Ideális vacsorapartikra vagy különleges alkalmakra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
880 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
50 g Laksa paszta
100 ml Kókusztej
200 g Grillezett csirkemell
100 g Rák (tisztított)
150 g Mozzarella sajt
50 g Paprika (piros, vékony csíkokra vágva)
20 g Újhagyma
10 g Friss korianderlevél
5 g Chili pehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    Az előmelegített sütő biztosítja a tészta egyenletes átsülését. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon.

    2

    Keverd össze a laksa pasztát és a kókusztejet, hogy egyenletes szószt kapj, majd kend meg vele a pizzatésztát.

    A laksa paszta mennyiségét ízlés szerint állítsd be, attól függően, mennyire szereted a csípőset. A kókusztej legyen zsíros, hogy a szósz krémes legyen.

    3

    Szórd meg a pizzát reszelt mozzarellával, majd helyezd rá a vékonyra szeletelt grillezett csirkemellet és a rákot.

    A csirkemellet és a rákot előre grillezd meg, hogy a sütési idő alatt ne száradjanak ki. A mozzarella legyen jó minőségű, hogy szépen megolvadjon.

    4

    Adj hozzá vékonyra szeletelt paprikát és újhagymát a frissesség és szín érdekében.

    A paprika és az újhagyma friss és ropogós legyen. A színekkel is játszhatsz, használj például piros és sárga paprikát.

    5

    Szórd meg chili pehellyel, hogy pikánsabbá tedd a pizzát.

    A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki.

    6

    Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad és a tészta ropogós lesz.

    Figyeld a pizzát sütés közben, nehogy megégjen. A sütési idő sütőtől függően változhat.

    7

    Sütés után szórd meg friss korianderlevelekkel, és azonnal tálald.

    A koriander friss és illatos legyen. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.