Lạp xưởng csirkehússal, frissen gőzölve, korianderrel és lime-mal tálalva

Lạp xưởng csirkehússal

A Lạp xưởng, a vietnami konyha egyik klasszikus étele, hagyományosan sertéshúsból készül, de ma már különböző változatai léteznek, például csirkehússal is. Az étel íze gazdag és fűszeres, a gőzölés pedig megőrzi a hús puhaságát és szaftosságát. Eredetileg egy különleges étkezéshez készült, de ma már a mindennapi étkezések része is lehet. A koriander és lime frissítő íze igazán kiemeli a fűszeres tölteléket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger
2 ek. Rizsliszt
3 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
0.5 tk. Bors
1 tk. Szezámmag
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst daráljuk le, majd a fokhagymát és a gyömbért zúzzuk össze, és keverjük össze a csirkehússal.

    Ha nem szereted a túl durva textúrát, egy botmixerrel is pürésítheted a keveréket.

    2

    Adjuk hozzá a rizslisztet, szójaszószt, cukrot és borsot, majd alaposan dolgozzuk össze, hogy egy sima masszát kapjunk.

    Ha túl száraznak tűnik a keverék, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.

    3

    Formáljunk kis hengereket a masszából, és tekerjük be őket friss korianderrel és szezámmaggal.

    A hengerek méretét igazíthatjuk a kívánt adagokhoz, de ügyeljünk rá, hogy ne legyenek túl nagyok.

    4

    A hengereket tegyük egy gőzölő kosárba, és gőzöljük őket 20-30 percig, amíg átsülnek.

    A gőzölés segít megőrizni az ízeket és a hús szaftosságát. Ha nincs gőzölő kosarad, használhatsz egy szitát is.

    5

    Tálald a Lạp xưởng csirkehúst frissen, egy kis lime levével és egy szelet rizstálra.

    A friss lime leve való locsolás kiemeli a fűszereket és frissebbé teszi az ételt.