LáșĄp xưởng csirkehĂșssal, frissen gƑzölve, korianderrel Ă©s lime-mal tĂĄlalva

LáșĄp xưởng csirkehĂșssal

A LáșĄp xưởng, a vietnami konyha egyik klasszikus Ă©tele, hagyomĂĄnyosan sertĂ©shĂșsbĂłl kĂ©szĂŒl, de ma mĂĄr kĂŒlönbözƑ vĂĄltozatai lĂ©teznek, pĂ©ldĂĄul csirkehĂșssal is. Az Ă©tel Ă­ze gazdag Ă©s fƱszeres, a gƑzölĂ©s pedig megƑrzi a hĂșs puhasĂĄgĂĄt Ă©s szaftossĂĄgĂĄt. Eredetileg egy kĂŒlönleges Ă©tkezĂ©shez kĂ©szĂŒlt, de ma mĂĄr a mindennapi Ă©tkezĂ©sek rĂ©sze is lehet. A koriander Ă©s lime frissĂ­tƑ Ă­ze igazĂĄn kiemeli a fƱszeres töltelĂ©ket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g CsirkehĂșs
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 cm Ginger
⭕ 2 ek. Rizsliszt
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 tk. Szezámmag
⭕ 1 ek. Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșst darĂĄljuk le, majd a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt zĂșzzuk össze, Ă©s keverjĂŒk össze a csirkehĂșssal.

    Ha nem szereted a tĂșl durva textĂșrĂĄt, egy botmixerrel is pĂŒrĂ©sĂ­theted a keverĂ©ket.

    2

    Adjuk hozzå a rizslisztet, szójaszószt, cukrot és borsot, majd alaposan dolgozzuk össze, hogy egy sima masszåt kapjunk.

    Ha tĂșl szĂĄraznak tƱnik a keverĂ©k, egy kis vizet is adhatunk hozzĂĄ, hogy könnyebben formĂĄzhatĂł legyen.

    3

    FormĂĄljunk kis hengereket a masszĂĄbĂłl, Ă©s tekerjĂŒk be Ƒket friss korianderrel Ă©s szezĂĄmmaggal.

    A hengerek mĂ©retĂ©t igazĂ­thatjuk a kĂ­vĂĄnt adagokhoz, de ĂŒgyeljĂŒnk rĂĄ, hogy ne legyenek tĂșl nagyok.

    4

    A hengereket tegyĂŒk egy gƑzölƑ kosĂĄrba, Ă©s gƑzöljĂŒk Ƒket 20-30 percig, amĂ­g ĂĄtsĂŒlnek.

    A gƑzölĂ©s segĂ­t megƑrizni az Ă­zeket Ă©s a hĂșs szaftossĂĄgĂĄt. Ha nincs gƑzölƑ kosarad, hasznĂĄlhatsz egy szitĂĄt is.

    5

    TĂĄlald a LáșĄp xưởng csirkehĂșst frissen, egy kis lime levĂ©vel Ă©s egy szelet rizstĂĄlra.

    A friss lime leve való locsolås kiemeli a fƱszereket és frissebbé teszi az ételt.