Lauki ka Halwa gazdag fűszeres ízekkel, pörkölt dióval és rózsavízzel.

Lauki ka Halwa

A Lauki ka Halwa a hagyományos indiai édességek közé tartozik, amelyet tökből, tejből és gazdag fűszerekkel készítenek. A fűszerek és a pörkölt dió kiemelik a halwa ízét, míg a rózsavíz egy különleges illatot ad hozzá. Az édesség különösen ünnepi alkalmakkor kerül az indiai asztalra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Lauki (tök)
150 g Cukor
250 ml Tej
4 ek. Ghee (tisztított vaj)
2 db Zöld kardamom
1 rúd Fahéj
50 g Pörkölt dió
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A laukit hámozd meg, és reszeld le finomra. Egy nagy serpenyőben kezdd el pörkölni a ghee felében közepes lángon, amíg a tök puha nem lesz.

    Ne hagyd, hogy a lauki túl sokáig pörkölődjön, hogy ne veszítse el az ízét.

    2

    Add hozzá a cukrot és a kardamomot, és keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon.

    A kardamom segít felfrissíteni az ízeket, de ne használj túl sokat belőle, hogy ne legyen túl intenzív.

    3

    Add hozzá a tejet, és főzd tovább, amíg a tej teljesen el nem párolog, és a halwa sűrűsödik.

    Ha a halwa túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben keverhető maradjon.

    4

    Miután a tejet felszívta, add hozzá a maradék gheet, és keverd tovább, hogy gazdagabb textúrát kapjon.

    A ghee gazdagabbá teszi a halwát, és sima textúrát ad neki.

    5

    Végül szórd meg a pörkölt dióval, és adj hozzá egy kis rózsavizet a különleges illathoz.

    A pörkölt dió és a rózsavíz kiemeli az édességet, és egy különleges virágos illatot ad a halwának.