A laukit hámozd meg, és reszeld le finomra. Egy nagy serpenyőben kezdd el pörkölni a ghee felében közepes lángon, amíg a tök puha nem lesz.
Ne hagyd, hogy a lauki túl sokáig pörkölődjön, hogy ne veszítse el az ízét.
Add hozzá a cukrot és a kardamomot, és keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon.
A kardamom segít felfrissíteni az ízeket, de ne használj túl sokat belőle, hogy ne legyen túl intenzív.
Add hozzá a tejet, és főzd tovább, amíg a tej teljesen el nem párolog, és a halwa sűrűsödik.
Ha a halwa túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben keverhető maradjon.
Miután a tejet felszívta, add hozzá a maradék gheet, és keverd tovább, hogy gazdagabb textúrát kapjon.
A ghee gazdagabbá teszi a halwát, és sima textúrát ad neki.
Végül szórd meg a pörkölt dióval, és adj hozzá egy kis rózsavizet a különleges illathoz.
A pörkölt dió és a rózsavíz kiemeli az édességet, és egy különleges virágos illatot ad a halwának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.