Egy nagy tálba szitáld bele a búzalisztet, add hozzá a száraz élesztőt, a sót és a cukrot, majd keverd össze.
A liszt szitálása segít, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen. A sót és a cukrot ne közvetlenül az élesztőre szórd, mert gátolhatja a felfutását.
Önts hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd kezdd el összegyúrni. Dolgozd ki sima, rugalmas tésztává, majd letakarva keleszd 1 órán keresztül.
A víz ne legyen túl meleg, mert elpusztítja az élesztőt. A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és sima, rugalmas nem lesz. A kelesztéshez használj meleg helyet, például radiátor közelében.
A megkelt tésztát oszd két részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert kiszakadhat a töltelék súlya alatt.
Az egyik tészta felére kend rá a krémsajtot, majd helyezd rá a füstölt lazacot, a kapribogyót és a reszelt mozzarellát.
A krémsajtot ne vidd túl közel a széléhez, hogy össze tudjad nyomni a tésztát. A töltelék mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Szórd meg oregánóval, bazsalikommal és egy csipet fekete borssal, majd locsold meg egy kevés citromlével.
Használhatsz friss fűszernövényeket is a szárított helyett, de ebben az esetben a mennyiséget növeld.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd a széleit nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A széleket alaposan nyomkodd össze, vagy hajtsd be, hogy biztosan ne folyjon ki a töltelék sütés közben. Használhatsz villát is a lezáráshoz.
A tetejét kend meg felvert tojással, és egy villával szúrj néhány lyukat, hogy a gőz távozhasson sütés közben.
A tojás szép színt ad a calzonénak. A lyukak megakadályozzák, hogy a tészta felfújódjon sütés közben.
Előmelegített sütőben 200°C-on süsd aranybarnára, kb. 20 perc alatt.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj oda, hogy ne égjen meg. Akkor van kész, ha a tészta aranybarna és a töltelék forró.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.