Lazacos Gofri tálalva

Lazacos Gofri

A Lazacos Gofri egy elegáns és különleges sós gofri, amely a skandináv és francia konyhák ihletésére készült. A füstölt lazac és a krémes sajt tökéletes harmóniát alkot a gofri könnyedségével és ropogósságával. Képzeld el, ahogy a ropogós gofri belsejében az ízletes füstölt lazac és a krémes mascarpone egyesül, minden falat egy újabb kulináris élményt nyújt! Tálald friss kaporral, citrommal és egy könnyű mártogatóssal, és élvezd ezt a kifinomult, ízletes fogást reggelire vagy vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
1 csipet
1 csipet Fekete bors
150 g Füstölt lazac
100 g Krémes sajt (pl. mascarpone vagy krémsajt)
5 g Kapor
10 ml Citromlé
5 g Fokhagymapor
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a füstölt lazacot kis csíkokra, majd egy tálban keverd össze citromlével, kaporral és egy csipet fekete borssal.

    A citromlé élénkíti a lazac ízét és segít megőrizni a frissességét.

    2

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    A meleg vaj megfőzheti a tojásokat a következő lépésben, ezért fontos a hűtés.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, fekete borsot és fokhagymaport, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A sütőpor gondoskodik a gofri könnyedségéről és levegősségéről.

    4

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A felvert tojások segítenek a tésztának levegősebbé válni.

    5

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá a krémes sajtot és az aprított lazacot.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen nedvesek lesznek. A túlkeverés kemény gofrikat eredményez.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    A megfelelően előmelegített és kikent gofrisütő biztosítja, hogy a gofri egyenletesen süljön és könnyen kijöjjön.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ, figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    8

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A megsült gofrikat rácsra téve tartsd melegen, így nem párásodnak be és megőrzik a ropogósságukat.

    9

    Tálaláskor szórd meg friss kaporral, és kínálhatod citrommal, extra krémsajttal vagy egy könnyű kapros mártogatóssal.

    A friss kapor és a citromlé kiemelik a lazac ízét és frissességet kölcsönöznek a gofrinak.