Leipäjuusto teljes kiőrlésű liszttel, tálalva frissen és ropogósan

Leipäjuusto teljes kiőrlésű liszttel

A Leipäjuusto egy hagyományos finn étel, amelyet gyakran tálalnak frissen és ropogósan. A recept különlegessége, hogy a teljes kiőrlésű liszt hozzáadása egészségesebb alternatívát biztosít a hagyományos tésztákhoz képest. A füstölt sajt édes és fűszeres íze különleges, amely a tésztával együtt ideális reggeli vagy könnyű étkezés lehet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Teljes kiőrlésű liszt
300 ml Tej
1 l Sós víz
25 g Friss élesztő
1 ek. Cukor
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
150 g Füstölt sajt (Leipäjuusto)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss élesztőt egy kevés langyos tejben oldd fel, majd add hozzá a cukrot és egy csipet sót.

    A langyos tej nem szabad, hogy túl forró legyen, mert akkor elpusztíthatja az élesztőt.

    2

    A teljes kiőrlésű lisztet egy nagy tálba szitáld, majd öntsd hozzá az élesztős tejet és az olívaolajat.

    Ha túl sűrű a tészta, egy kevés langyos víz hozzáadásával lazíthatod.

    3

    Dagaszd a tésztát kb. 10-15 percig, amíg sima és rugalmas lesz, majd hagyd pihenni egy meleg helyen 1 órán át, hogy megkeljen.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad, de kellően ruganyos.

    4

    A füstölt sajtot vágd kisebb kockákra. A megkelt tésztát oszd kisebb darabokra, és minden egyes darab közepébe egy-egy kocka sajtot tegyél.

    A sajt mennyiségét ízlés szerint módosíthatod, hogy a tészta töltése tökéletes legyen.

    5

    A sajttal töltött tésztákat formázd kis pogácsákká, majd forró sós vízben főzd ki őket 5-6 percig, amíg feljönnek a víz tetejére.

    A főzés közben ne rakj túl sok tésztát a vízbe, mert akkor nem tudnak szabadon mozogni.

    6

    A kész pogácsákat szedd ki a vízből, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd őket aranybarnára.

    A pirítás során ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, hanem szépen ropogósak legyenek.