A friss élesztőt egy kevés langyos tejben oldd fel, majd add hozzá a cukrot és egy csipet sót.
A langyos tej nem szabad, hogy túl forró legyen, mert akkor elpusztíthatja az élesztőt.
A teljes kiőrlésű lisztet egy nagy tálba szitáld, majd öntsd hozzá az élesztős tejet és az olívaolajat.
Ha túl sűrű a tészta, egy kevés langyos víz hozzáadásával lazíthatod.
Dagaszd a tésztát kb. 10-15 percig, amíg sima és rugalmas lesz, majd hagyd pihenni egy meleg helyen 1 órán át, hogy megkeljen.
A tészta akkor jó, ha nem ragad, de kellően ruganyos.
A füstölt sajtot vágd kisebb kockákra. A megkelt tésztát oszd kisebb darabokra, és minden egyes darab közepébe egy-egy kocka sajtot tegyél.
A sajt mennyiségét ízlés szerint módosíthatod, hogy a tészta töltése tökéletes legyen.
A sajttal töltött tésztákat formázd kis pogácsákká, majd forró sós vízben főzd ki őket 5-6 percig, amíg feljönnek a víz tetejére.
A főzés közben ne rakj túl sok tésztát a vízbe, mert akkor nem tudnak szabadon mozogni.
A kész pogácsákat szedd ki a vízből, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd őket aranybarnára.
A pirítás során ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, hanem szépen ropogósak legyenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.