Leipäjuusto sajttal és vaníliafagyival, friss áfonyával díszítve

Leipäjuusto vaníliafagyival

A leipäjuusto, más néven finn sajtként ismert étel, hosszú hagyományokkal rendelkezik Finnországban. A sajtot a helyi gazdálkodók készítik, és eredetileg a tejelő tehenek tejéből készül. A leipäjuusto egyedi íze különösen jól passzol a vaníliafagyival, amely a lágy és édes textúrájával remekül kiegészíti a sajt karakteres ízét. A méz és az áfonya friss savanykássága pedig egy új dimenziót ad ennek az ételnek. Ez a desszert gyors és könnyű, tökéletes választás bármilyen alkalomra, amikor valami finom és különleges édességre vágyunk.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Leipäjuusto (sajt)
3 gombóc Vaníliafagyi
2 ek. Méz
50 g Áfonya
5 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Helyezd a leipäjuustot (sajtot) egy tányérra. A sajtot szobahőmérsékleten hagyjuk néhány percig, hogy lágyabbá váljon, és könnyebb legyen tálalni.

    A leipäjuusto nem túl kemény sajt, így egyszerűen szeletelhető, és ideális, ha egy kicsit lágyabb hőmérsékleten tálaljuk.

    2

    Tálald a vaníliafagyit a sajtra, helyezd rá három gombócot a sajtra, ügyelve arra, hogy a fagylalt ne olvadjon el túl gyorsan.

    Használj frissen készített, jó minőségű vaníliafagyit, hogy még intenzívebb ízt kapj.

    3

    Önts egy kevés mézet a fagylaltra és a sajtra, hogy édes, selymes ízt adjon a fogásnak.

    Használj tiszta virágmézet, hogy finom, enyhén virágos ízjegyekkel gazdagítsd az ételt.

    4

    Díszítsd az ételt friss áfonyával és menta levelekkel. Az áfonya savanykás íze jól kiegészíti a sajt és a fagylalt édes ízét.

    Az áfonya frissen vagy akár fagyasztott formában is használható, így télen is elkészíthető ez az étel.