Forraljuk fel a vizet egy kis lábosban, és adjuk hozzá a szárított levendulavirágot. Főzzük alacsony lángon 5 percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni 10 percig.
Ha friss levendulát használsz, akkor kb. kétszer annyit tegyél a vízbe, mint szárítottból.
Szűrjük le a levendulás vizet egy finom szűrőn, hogy eltávolítsuk a virágokat.
Használj gézlapot a szűrőn, ha nagyon apró levendula darabok is vannak a vízben.
Egy nagy kancsóban keverjük össze a citromlevet és a cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Használhatsz porcukrot is, az könnyebben oldódik.
Öntsük hozzá a levendulás vizet, és keverjük össze alaposan. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint állítsuk be az ízeket.
Ha túl édes, adj hozzá még citromlevet. Ha túl savanyú, adj hozzá még levendulás vizet vagy cukrot.
Tegyük a jégkockákat a poharakba, és öntsük rá a levendulás limonádét.
A jégkockákat érdemes közvetlenül a tálalás előtt a poharakba tenni, hogy ne olvadjanak el túl gyorsan.
Díszítsük a poharakat citromszeletekkel és friss levendulaággal. Azonnal tálaljuk.
A citromszeleteket előre vágd fel és hűtsd le, hogy még frissítőbb legyen az ital.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.