Levendulás limonádé pohárban tálalva

Levendulás limonádé

A levendulás limonádé egy különleges és elegáns ital, amely az ízével és illatával is elkápráztat. A levendula finom aromája tökéletesen kiegészíti a citrom savanykás frissességét, így ez az ital ideális választás romantikus piknikekre vagy ünnepi összejövetelekre. A friss levendulaágak nemcsak díszítik az italt, hanem fokozzák az élményt is. Tipp: Ha még különlegesebb ízt szeretnél, használj mézet cukor helyett.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
75 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 ml Frissen facsart citromlé
50 g Cukor
500 ml Víz
1 ek. Szárított levendulavirág
6 db Jégkocka
4 db Citromszeletek
4 db Friss levendulaág

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forraljuk fel a vizet egy kis lábosban, és adjuk hozzá a szárított levendulavirágot. Főzzük alacsony lángon 5 percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni 10 percig.

    Ha friss levendulát használsz, akkor kb. kétszer annyit tegyél a vízbe, mint szárítottból.

    2

    Szűrjük le a levendulás vizet egy finom szűrőn, hogy eltávolítsuk a virágokat.

    Használj gézlapot a szűrőn, ha nagyon apró levendula darabok is vannak a vízben.

    3

    Egy nagy kancsóban keverjük össze a citromlevet és a cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Használhatsz porcukrot is, az könnyebben oldódik.

    4

    Öntsük hozzá a levendulás vizet, és keverjük össze alaposan. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint állítsuk be az ízeket.

    Ha túl édes, adj hozzá még citromlevet. Ha túl savanyú, adj hozzá még levendulás vizet vagy cukrot.

    5

    Tegyük a jégkockákat a poharakba, és öntsük rá a levendulás limonádét.

    A jégkockákat érdemes közvetlenül a tálalás előtt a poharakba tenni, hogy ne olvadjanak el túl gyorsan.

    6

    Díszítsük a poharakat citromszeletekkel és friss levendulaággal. Azonnal tálaljuk.

    A citromszeleteket előre vágd fel és hűtsd le, hogy még frissítőbb legyen az ital.