Leverpostei mustárral, vajas kenyéren, kukoricával és fűszerekkel

Leverpostei mustárral

A leverpostei egy hagyományos magyar étel, amely hosszú évtizedek óta az otthonok kedvelt alapanyaga. Az ízletes, sós májkrém egyszerűen elkészíthető, és számos formában variálható. A mustár hozzáadása új dimenziókat nyit a receptben, kiemelve a leverpostei gazdag ízét. A fűszerek és a kukorica ropogós állaga friss, üde élményt nyújt, amit garantáltan mindenki szeretni fog. Ha szereted az egyszerű, de különleges étkezéseket, a leverpostei mustárral ideális választás lehet a reggeli vagy vacsora asztalra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Leverpostei
2 ek. Mustár
4 szelet Vajas kenyér
50 g Kukorica
1 csipet Fűszerek (só, bors)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a kenyér előkészítésével: egy vajas kenyér szeletet készítsünk el. Ehhez egy szelet friss fehér kenyeret kenjünk meg egy vékony réteg vajjal. Ezt tehetjük szobahőmérsékletű vajjal, hogy könnyen kenhető legyen.

    A friss kenyér puhább és finomabb, ha nem pazaroljuk el az idejét a pihentetéssel.

    2

    Ezután vegyük elő a leverposteijét (bársonyos állagú májas felvágott) és tegyük egy kis tálba. Adjuk hozzá a mustárt. Ha szereted az erősebb ízeket, egy kicsit több mustárt is adhatunk hozzá, de ügyeljünk arra, hogy ne árnyékolja el a leverpostei gazdag ízét.

    A mustárt frissen, egészben is felhasználhatjuk, de ha finomabbra szeretnénk, akkor keverhetünk hozzá egy kevés mézet is.

    3

    Jól keverjük össze a leverpostei és mustár keverékét, hogy egységes krémes állagot kapjunk. Ezt követően a keveréket egyenletesen kenjük el a vajas kenyéren.

    Ha a kenéshez nem elég sűrű, adjunk hozzá egy kis tejszínt, hogy lágyabb legyen.

    4

    A kész leverpostei mustáros kenyeret szórjuk meg egy kevés kukoricával, hogy friss ropogósságot adjon az ételnek. Az édes, roppanós kukorica és a sós leverpostei mustár párosítása különleges ízhatást eredményez.

    A kukoricát finoman piríthatjuk a serpenyőben egy kis vajjal, hogy még intenzívebb ízt kapjunk.

    5

    Fűszerezzük meg az ételt sóval és borssal ízlés szerint. A só és bors egyensúlyban tartja az ízeket és kiemeli a leverpostei és a mustár karakteres ízét.

    Tartsuk szem előtt, hogy a mustár már ad egy kis savanykásságot, így a só mennyiségét az ízlésünknek megfelelően szabályozzuk.

    6

    Tálaljuk a leverpostei mustáros kenyeret frissen és melegen, például egy könnyed salátával vagy egy pohár friss vízzel.

    Ez a recept tökéletes választás gyors reggelire vagy vacsorára. Próbáld ki néhány zöldséggel is, hogy még egészségesebb legyen!