Kezdjük a kenyér előkészítésével: egy vajas kenyér szeletet készítsünk el. Ehhez egy szelet friss fehér kenyeret kenjünk meg egy vékony réteg vajjal. Ezt tehetjük szobahőmérsékletű vajjal, hogy könnyen kenhető legyen.
A friss kenyér puhább és finomabb, ha nem pazaroljuk el az idejét a pihentetéssel.
Ezután vegyük elő a leverposteijét (bársonyos állagú májas felvágott) és tegyük egy kis tálba. Adjuk hozzá a mustárt. Ha szereted az erősebb ízeket, egy kicsit több mustárt is adhatunk hozzá, de ügyeljünk arra, hogy ne árnyékolja el a leverpostei gazdag ízét.
A mustárt frissen, egészben is felhasználhatjuk, de ha finomabbra szeretnénk, akkor keverhetünk hozzá egy kevés mézet is.
Jól keverjük össze a leverpostei és mustár keverékét, hogy egységes krémes állagot kapjunk. Ezt követően a keveréket egyenletesen kenjük el a vajas kenyéren.
Ha a kenéshez nem elég sűrű, adjunk hozzá egy kis tejszínt, hogy lágyabb legyen.
A kész leverpostei mustáros kenyeret szórjuk meg egy kevés kukoricával, hogy friss ropogósságot adjon az ételnek. Az édes, roppanós kukorica és a sós leverpostei mustár párosítása különleges ízhatást eredményez.
A kukoricát finoman piríthatjuk a serpenyőben egy kis vajjal, hogy még intenzívebb ízt kapjunk.
Fűszerezzük meg az ételt sóval és borssal ízlés szerint. A só és bors egyensúlyban tartja az ízeket és kiemeli a leverpostei és a mustár karakteres ízét.
Tartsuk szem előtt, hogy a mustár már ad egy kis savanykásságot, így a só mennyiségét az ízlésünknek megfelelően szabályozzuk.
Tálaljuk a leverpostei mustáros kenyeret frissen és melegen, például egy könnyed salátával vagy egy pohár friss vízzel.
Ez a recept tökéletes választás gyors reggelire vagy vacsorára. Próbáld ki néhány zöldséggel is, hogy még egészségesebb legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.