Langyosítsd meg a tejet, majd keverd el benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd felfutni kb. 10 perc alatt. Mérd ki a lisztet, a sót, és olvaszd fel a vajat.
A tej ne legyen forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt – csak langyos legyen!
A felfutott élesztőt öntsd a liszthez, add hozzá a sót és az olvasztott vajat. Gyúrd sima, rugalmas tésztává. Letakarva keleszd meleg helyen 1 órán át.
Minél jobban megdagasztod, annál levegősebb lesz a tészta – használd a tenyeredet és dolgozd ki alaposan.
Közben készítsd el a tölteléket: kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a darált sertéshúst, sót és borsot. Pirítsd, míg minden folyadék elpárolog.
Fontos, hogy a töltelék sűrű és száraz legyen, különben kiszakíthatja a tésztát sütés közben.
A megkelt tésztát oszd kb. 8 egyenlő részre. Nyújtsd oválisra, és kanalazz a közepébe tölteléket. Hajtsd félbe, nyomkodd le jól a széleket.
A tészta széleit enyhén vizezd be, így könnyebben tapad és nem nyílik ki sütéskor.
Hevíts olajat kb. 170°C-ra egy mélyebb edényben. Sütéskor 2-3 perc oldalanként elegendő, amíg szép aranybarna lesz. Papírtörlőn csepegtesd le.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert az olaj visszahűl, és a tészta zsíros lehet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.