Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek.
A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A leveles tészta legyen hideg, hogy könnyen lehessen vele dolgozni.
Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben, majd keverd össze a vajjal és a likőrrel.
A csokoládét óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjen. Ha mikrohullámú sütőt használsz, rövid időközönként keverd meg.
Ha szeretnéd, adj a csokoládés keverékhez darált diót, hogy még gazdagabb ízvilágot kapj.
Más magvakkal is kísérletezhetsz, például mogyoróval vagy mandulával.
A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés csokoládés-likőrös tölteléket, majd tekerd fel őket croissant formára.
Ne tegyél túl sok tölteléket a tésztára, mert sütés közben kifolyhat.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.
A hajtás alulra helyezése megakadályozza, hogy a croissant-ok kinyíljanak sütés közben.
Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.
A tojássárgája helyett használhatsz tejszínt is a kenéshez.
Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
A sütési idő a sütőtől függően változhat. Figyeld a croissant-okat, és ha aranybarnák, akkor készen vannak.
Hagyd őket langyosra hűlni, majd szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is.
A croissant-okat langyosan a legfinomabbak.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek.
A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A leveles tészta legyen hideg, hogy könnyen lehessen vele dolgozni.
Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben, majd keverd össze a vajjal és a likőrrel.
A csokoládét óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjen. Ha mikrohullámú sütőt használsz, rövid időközönként keverd meg.
Ha szeretnéd, adj a csokoládés keverékhez darált diót, hogy még gazdagabb ízvilágot kapj.
Más magvakkal is kísérletezhetsz, például mogyoróval vagy mandulával.
A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés csokoládés-likőrös tölteléket, majd tekerd fel őket croissant formára.
Ne tegyél túl sok tölteléket a tésztára, mert sütés közben kifolyhat.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.
A hajtás alulra helyezése megakadályozza, hogy a croissant-ok kinyíljanak sütés közben.
Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.
A tojássárgája helyett használhatsz tejszínt is a kenéshez.
Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
A sütési idő a sütőtől függően változhat. Figyeld a croissant-okat, és ha aranybarnák, akkor készen vannak.
Hagyd őket langyosra hűlni, majd szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is.
A croissant-okat langyosan a legfinomabbak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.