Litti tĂșrĂłs, fƱszeres tĂșrĂłs golyĂł, aranybarna kĂ©rgĂ©vel

Litti tĂșrĂłs

A Litti a tradicionĂĄlis indiai Ă©tel, amely egy fƱszeres tĂșrĂłs töltelĂ©kkel kĂ©szĂŒlt tĂ©sztĂĄbĂłl ĂĄll, Ă©s az egĂ©sz Ă©tel frissen, forrĂłn kerĂŒl tĂĄlalĂĄsra. A Litti törtĂ©nete a közĂ©p-indiai rĂ©giĂłra nyĂșlik vissza, Ă©s a helyi emberek egyszerƱ, de tĂĄplĂĄlĂł Ă©tkezĂ©se volt, amelyet gyakran pĂĄrosĂ­tottak egy kis joghurttal vagy friss zöldsĂ©gekkel. Az Ă©tel a mai napig nĂ©pszerƱ, Ă©s a könnyƱ, fƱszeres Ă­ze miatt sokak kedvence lett.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ bĂșzaliszt
⭕ 150 ml Víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 200 g TĂșrĂł
⭕ 100 g Tejföl
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Csemege paprika
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy nagy tĂĄlba, add hozzĂĄ a sĂłt, Ă©s fokozatosan öntsd hozzĂĄ a vizet, miközben folyamatosan kevered. A tĂ©sztĂĄt jĂłl gyĂșrd össze, hogy sima Ă©s rugalmas legyen.

    A tĂ©szta legyen puha, de ne ragadjon. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kis vizet vagy lisztet.

    2

    Amikor a tĂ©szta elkĂ©szĂŒlt, takard le egy konyharuhĂĄval, Ă©s pihentesd 30 percig, hogy könnyebben formĂĄzhatĂł legyen.

    A tĂ©szta pihentetĂ©se segĂ­t abban, hogy jobban nyĂșjthatĂł legyen, Ă©s könnyebben formĂĄzĂłdjon.

    3

    Közben a tĂșrĂłt tedd egy tĂĄlba, add hozzĂĄ a tejfölt, az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt, a csemege paprikĂĄt, Ă©s jĂłl keverd össze.

    A tĂșrĂł legyen friss Ă©s szĂĄraz, hogy ne legyen tĂșl folyĂłs a töltelĂ©k. Ha szĂŒksĂ©ges, egy szƱrƑben is lecsöpögtetheted.

    4

    A pihentetett tĂ©sztĂĄt oszd 8-10 egyenlƑ rĂ©szre, majd formĂĄzz belƑlĂŒk kis golyĂłkat.

    A golyĂłk legyenek egyformĂĄk, hogy egyenletesen sĂŒljenek.

    5

    A tĂ©sztagolyĂłkat nyĂșjtsd ki kb. 5 cm ĂĄtmĂ©rƑjƱ korongokra, Ă©s mindegyik közepĂ©be tegyĂ©l egy evƑkanĂĄlnyi tĂșrĂłs töltelĂ©ket. A szĂ©leket jĂłl nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelĂ©k.

    A tészta széleit érdemes vízzel nedvesíteni, hogy jobban zåródjon.

    6

    A kĂ©sz litti golyĂłkat forrĂł, olĂ­vaolajjal kikent serpenyƑben mindkĂ©t oldalukat sĂŒsd meg 2-3 percig, amĂ­g szĂ©p aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    A litti kĂŒlseje legyen ropogĂłs, belseje pedig puha Ă©s krĂ©mes a tĂșrĂłs töltelĂ©ktƑl.

    7

    TĂĄlald az elkĂ©szĂŒlt Litti tĂșrĂłsokat melegen, friss zöldsĂ©gekkel vagy egy kis joghurttal.

    A Litti tĂșrĂłs tökĂ©letes egy könnyƱ vacsorĂĄhoz, Ă©s jĂłl illik mellĂ© egy pohĂĄr frissĂ­tƑ ital.