Litti túrós, fűszeres túrós golyó, aranybarna kérgével

Litti túrós

A Litti a tradicionális indiai étel, amely egy fűszeres túrós töltelékkel készült tésztából áll, és az egész étel frissen, forrón kerül tálalásra. A Litti története a közép-indiai régióra nyúlik vissza, és a helyi emberek egyszerű, de tápláló étkezése volt, amelyet gyakran párosítottak egy kis joghurttal vagy friss zöldségekkel. Az étel a mai napig népszerű, és a könnyű, fűszeres íze miatt sokak kedvence lett.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Teljes kiőrlésű búzaliszt
150 ml Víz
1 tk.
200 g Túró
100 g Tejföl
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Csemege paprika
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy nagy tálba, add hozzá a sót, és fokozatosan öntsd hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevered. A tésztát jól gyúrd össze, hogy sima és rugalmas legyen.

    A tészta legyen puha, de ne ragadjon. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy lisztet.

    2

    Amikor a tészta elkészült, takard le egy konyharuhával, és pihentesd 30 percig, hogy könnyebben formázható legyen.

    A tészta pihentetése segít abban, hogy jobban nyújtható legyen, és könnyebben formázódjon.

    3

    Közben a túrót tedd egy tálba, add hozzá a tejfölt, az apróra vágott fokhagymát, a csemege paprikát, és jól keverd össze.

    A túró legyen friss és száraz, hogy ne legyen túl folyós a töltelék. Ha szükséges, egy szűrőben is lecsöpögtetheted.

    4

    A pihentetett tésztát oszd 8-10 egyenlő részre, majd formázz belőlük kis golyókat.

    A golyók legyenek egyformák, hogy egyenletesen süljenek.

    5

    A tésztagolyókat nyújtsd ki kb. 5 cm átmérőjű korongokra, és mindegyik közepébe tegyél egy evőkanálnyi túrós tölteléket. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék.

    A tészta széleit érdemes vízzel nedvesíteni, hogy jobban záródjon.

    6

    A kész litti golyókat forró, olívaolajjal kikent serpenyőben mindkét oldalukat süsd meg 2-3 percig, amíg szép aranybarnára sülnek.

    A litti külseje legyen ropogós, belseje pedig puha és krémes a túrós tölteléktől.

    7

    Tálald az elkészült Litti túrósokat melegen, friss zöldségekkel vagy egy kis joghurttal.

    A Litti túrós tökéletes egy könnyű vacsorához, és jól illik mellé egy pohár frissítő ital.