Loco moco csirkével, rizsen tálalva, tojással és szójaszósszal

Loco moco csirkével

A loco moco egy hagyományos hawaii étel, amely rizs, hús és tojás kombinációjából készült. A recept a katonai időszakokban kezdett elterjedni, és a mai napig népszerű étel a helyi konyhában. Az étel gazdag és ízletes, különösen, ha tojást és szójaszószt adunk hozzá. Ez a csirke változat egy frissítő alternatíva, amely könnyen elkészíthető és remekül passzol a rizshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Csirkemell
200 g Basmati rizs
2 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
50 ml Tej
1 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámmag
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd tedd fel főni 400 ml vízzel és egy csipet sóval. Főzd körülbelül 15-20 percig, amíg a víz felszívódik, és a rizs megpuhul.

    A basmati rizs a legjobb választás ehhez a recepthez, mivel finom, illatos és könnyen elkészíthető.

    2

    A csirkemellet sózd, borsozd, majd szeleteld fel vékony csíkokra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a csirkét, amíg szépen megpirul és átsül. Kb. 5-7 perc szükséges, hogy átsüljön.

    A csirkemellet ne süsd túl, mert akkor kiszáradhat. Amikor a hús már átsült, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

    3

    A tojásokat verd fel egy tálban. Egy kis serpenyőben pirítsd meg a felaprított hagymát és fokhagymát egy evőkanál olívaolajon, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát alacsonyabb lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem édes ízt adjon az ételnek.

    4

    A felvert tojásokat add hozzá a hagymához, és keverd össze, amíg a tojás össze nem áll. Főzd egy kicsit, amíg krémes állagot nem kapsz. Ha szeretnéd, fűszerezheted egy kis sóval és borssal.

    A tojásokat ne süsd túl, mert akkor kemények lesznek. A lágy tojás a legjobb textúrát adja.

    5

    Egy tányérra helyezd a frissen főtt rizst, majd helyezd rá a sült csirkét és a lágy tojást. A tetejére öntsd a szójaszószt, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag ad egy kellemes ropogós textúrát és finom ízt a tálhoz.