A rizst alaposan öblítsd le, majd tedd fel főni 400 ml vízzel és egy csipet sóval. Főzd körülbelül 15-20 percig, amíg a víz felszívódik, és a rizs megpuhul.
A basmati rizs a legjobb választás ehhez a recepthez, mivel finom, illatos és könnyen elkészíthető.
A csirkemellet sózd, borsozd, majd szeleteld fel vékony csíkokra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a csirkét, amíg szépen megpirul és átsül. Kb. 5-7 perc szükséges, hogy átsüljön.
A csirkemellet ne süsd túl, mert akkor kiszáradhat. Amikor a hús már átsült, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
A tojásokat verd fel egy tálban. Egy kis serpenyőben pirítsd meg a felaprított hagymát és fokhagymát egy evőkanál olívaolajon, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát alacsonyabb lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem édes ízt adjon az ételnek.
A felvert tojásokat add hozzá a hagymához, és keverd össze, amíg a tojás össze nem áll. Főzd egy kicsit, amíg krémes állagot nem kapsz. Ha szeretnéd, fűszerezheted egy kis sóval és borssal.
A tojásokat ne süsd túl, mert akkor kemények lesznek. A lágy tojás a legjobb textúrát adja.
Egy tányérra helyezd a frissen főtt rizst, majd helyezd rá a sült csirkét és a lágy tojást. A tetejére öntsd a szójaszószt, és szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag ad egy kellemes ropogós textúrát és finom ízt a tálhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.