Lokum csokoládéval tálalva, darált mogyoróval és kókuszreszelékkel díszítve

Lokum csokoládéval

A lokum csokoládéval a Közel-Kelet egyik legismertebb édessége, melyet most egy modern, csokoládés változattal hoztunk el neked. A lokum puhasága és a csokoládé gazdag íze tökéletes harmóniában találkozik. A csokoládéban mártott lokumot különleges alkalmakkor, például ünnepi édességként vagy ajándékként is adhatod. Az étcsokoládéval való bevonás fokozza a desszert ízét, miközben a kókusz és mogyoró roppanós textúrát ad. Egy igazi kényeztetés mindazoknak, akik szeretik a különleges édességeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Lokum
200 g Étcsokoládé
100 ml Tejszín
50 g Darált mogyoró
50 g Kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lokumot vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben be tudd mártani őket a csokoládéba.

    Ha puhább lokumot használsz, akkor könnyebben dolgozhatsz vele, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl ragacsos!

    2

    Az étcsokoládét törd össze apróbb darabokra, majd olvaszd meg a tejszínnel vízfürdőn. A csokoládét folyamatosan kevergetve olvaszd, hogy sima, krémes legyen.

    Ne hagyd, hogy a víz közvetlenül érje a csokoládét, mert így elronthatod az állagát. A víz ne forrjon túl, csak langyos legyen.

    3

    Mártsd a lokum darabokat a megolvadt csokoládéba, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára.

    Használj egy fogót vagy kanalat, hogy ne érintkezzenek közvetlenül a kezed a csokoládéval, így megőrzi a szép fényét.

    4

    Szórj rá darált mogyorót és kókuszreszeléket, hogy különleges textúrája legyen és egy kis extra ízt adjon hozzá.

    Használj frissen darált mogyorót, hogy még intenzívebb legyen az íze!

    5

    Hagyd a csokoládét szobahőmérsékleten megszilárdulni, vagy helyezd hűtőbe 15-20 percre, hogy gyorsabban megszilárduljon.

    A csokoládé akkor a legjobb, ha nem túl hideg, hanem csak annyira szilárd, hogy ne olvadjon el az ujjaid között.