A lokumot vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben be tudd mártani őket a csokoládéba.
Ha puhább lokumot használsz, akkor könnyebben dolgozhatsz vele, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl ragacsos!
Az étcsokoládét törd össze apróbb darabokra, majd olvaszd meg a tejszínnel vízfürdőn. A csokoládét folyamatosan kevergetve olvaszd, hogy sima, krémes legyen.
Ne hagyd, hogy a víz közvetlenül érje a csokoládét, mert így elronthatod az állagát. A víz ne forrjon túl, csak langyos legyen.
Mártsd a lokum darabokat a megolvadt csokoládéba, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára.
Használj egy fogót vagy kanalat, hogy ne érintkezzenek közvetlenül a kezed a csokoládéval, így megőrzi a szép fényét.
Szórj rá darált mogyorót és kókuszreszeléket, hogy különleges textúrája legyen és egy kis extra ízt adjon hozzá.
Használj frissen darált mogyorót, hogy még intenzívebb legyen az íze!
Hagyd a csokoládét szobahőmérsékleten megszilárdulni, vagy helyezd hűtőbe 15-20 percre, hogy gyorsabban megszilárduljon.
A csokoládé akkor a legjobb, ha nem túl hideg, hanem csak annyira szilárd, hogy ne olvadjon el az ujjaid között.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.