Lomo saltado szezámos szósszal tálalva, friss korianderrel és főtt rizzsel

Lomo saltado szezámos szósszal

A Lomo Saltado egy perui klasszikus, amely a perui és kínai konyha keveredéséből született. Ezt az ételt a kínai bevándorlók hozták magukkal a 19. század végén, és azóta is a perui éttermek étlapjain szerepel. A szezámos szósszal készült változat különleges ízt ad a hagyományos ételnek. A marhahús gyors pirítása, a friss zöldségek és a szójaszósz egyesítése adja meg a Lomo Saltado jellegzetes ízét. Ez az étel tökéletes választás családi ebédekhez, vagy ha valami különlegeset szeretnél készíteni egy hétköznapi étkezésre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (lopó steak)
1 db Vöröshagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Sárga kaliforniai paprika
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szezámmag
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Vörösbor ecet
2 ek. Szezámolaj
1 csokor Friss koriander
400 g Főtt rizs
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra. Egy serpenyőben forrósíts fel 1 evőkanál olajat, majd süsd meg a húst erős lángon, amíg szép barna kérget kap, de még puha marad belül. Ez körülbelül 3-4 percet vesz igénybe.

    Fontos, hogy magas hőmérsékleten süsd a húst, hogy gyorsan megpiruljon, így megtartja szaftos állagát.

    2

    Közben a zöldségeket (hagymát, paprikákat és paradicsomot) szeleteld fel vékony csíkokra. A fokhagymát finomra vágd.

    Használj éles kést, hogy könnyedén vékony szeleteket tudj vágni.

    3

    Amint a hús kész, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a húst sütötted, önts egy evőkanál olajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, paprikákat. Pirítsd őket pár percig, amíg megpuhulnak.

    Ne pirítsd túl a zöldségeket, mert a lomo saltado étel friss és roppanós állagot igényel!

    4

    Add hozzá a paradicsomot, és öntsd rá a szójaszószt és a vörösborecetet. Keverd jól össze, majd add vissza a húst a serpenyőbe, és gyorsan forgasd át.

    A paradicsomot nem szabad túl sokáig főzni, mert elveszíti friss ízét és állagát.

    5

    Szórj rá szezámmagot, majd öntsd hozzá a szezámolajat. Keverd össze, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, mindössze egy percig.

    A szezámolaj ad egy finom, diós ízt a fogásnak, próbálj jó minőségű olajat használni.

    6

    Tálald a lomo saltadot a főtt rizzsel, és szórj friss koriandert a tetejére. Az ételt forrón tálald.

    A koriander friss íze remekül kiegyensúlyozza az étel fűszeres ízét.