Lótuszmagpürés Tangyuan, szezámmaggal és kókuszreszelékkel tálalva

Lótuszmagpürés Tangyuan

A Tangyuan egy hagyományos kínai édesség, amelyet általában ünnepi alkalmakkor tálalnak. A lótuszmagpüré a desszert különleges ízét és textúráját adja, miközben a rizsliszt golyók puha és finom alapot adnak. A kínai konyha egyik népszerű desszertje, amely különösen a kínai újév és más családi ünnepek során kerül asztalra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Gluténmentes rizsliszt
100 g Lótuszmagpüré
50 g Cukor
120 ml Meleg víz
30 g Szezámmag
1 l Friss víz a főzéshez
50 g Kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a meleg vizet egy tálban összekeverjük, amíg sima tésztát nem kapunk.

    A tészta állagának simának és rugalmasnak kell lennie. Ha túl száraz, adjunk hozzá egy kis extra vizet.

    2

    A lótuszmagpürét cukorral összekeverjük, és kis golyókat formálunk belőle. Ezeket a golyókat helyezzük a rizsliszt tésztájába.

    A golyókat ne formázzuk túl nagyra, hogy könnyen át tudjanak főni a vízben.

    3

    A rizslisztből készült golyókat lassan tedd a forrásban lévő vízbe, és főzd őket addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, kb. 5-7 percig.

    Az alacsony hőmérsékletű főzés segít megőrizni a golyók puhaságát és textúráját.

    4

    Miután a golyók feljöttek a víz tetejére, szűrjük le őket és helyezzük egy hideg vízzel teli tálba, hogy megálljon a főzés.

    A hideg víz segít megszilárdulni a golyókat, hogy ne veszítsenek formát a tálalás során.

    5

    A kész tangyuan golyókat szórjuk meg szezámmaggal és kókuszreszelékkel, majd tálaljuk melegen.

    A szezámmag és a kókuszreszelék különleges textúrát és ízt ad a desszertnek.