A rizslisztet és a meleg vizet egy tálban összekeverjük, amíg sima tésztát nem kapunk.
A tészta állagának simának és rugalmasnak kell lennie. Ha túl száraz, adjunk hozzá egy kis extra vizet.
A lótuszmagpürét cukorral összekeverjük, és kis golyókat formálunk belőle. Ezeket a golyókat helyezzük a rizsliszt tésztájába.
A golyókat ne formázzuk túl nagyra, hogy könnyen át tudjanak főni a vízben.
A rizslisztből készült golyókat lassan tedd a forrásban lévő vízbe, és főzd őket addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, kb. 5-7 percig.
Az alacsony hőmérsékletű főzés segít megőrizni a golyók puhaságát és textúráját.
Miután a golyók feljöttek a víz tetejére, szűrjük le őket és helyezzük egy hideg vízzel teli tálba, hogy megálljon a főzés.
A hideg víz segít megszilárdulni a golyókat, hogy ne veszítsenek formát a tálalás során.
A kész tangyuan golyókat szórjuk meg szezámmaggal és kókuszreszelékkel, majd tálaljuk melegen.
A szezámmag és a kókuszreszelék különleges textúrát és ízt ad a desszertnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.