A lisztet, cukrot, sót, élesztőt és tejet keverd össze egy tálban, majd add hozzá a tojást.
Győződj meg róla, hogy a tej ne legyen túl forró, mert akkor az élesztő elpusztulhat.
Alaposan keverd össze a tésztát, majd takard le, és hagyd pihenni 1 órán keresztül, hogy megkeljen.
Ha a tésztát meleg helyen keleszted, gyorsabban megkel.
Közben készítsd el a fahéjas almaszószt: az almákat hámozd meg, magozd ki, majd vágd kisebb darabokra.
Használj édes, friss almát, hogy a szósz természetes édes ízt kapjon.
Az almát tedd egy serpenyőbe, add hozzá a cukrot és a fahéjat, majd főzd őket közepes lángon 10-15 percig, amíg az alma megpuhul és szósz sűrűsödik.
A szósz akkor kész, ha az alma teljesen megpuhult, és a szirup besűrűsödött.
Melegíts olajat egy mély serpenyőben, és egy kanál segítségével formálj kis golyókat a tésztából, majd süsd őket aranybarnára 3-4 percig mindkét oldalon.
A tészta könnyen formázható, ha a kanalat enyhén olajozod, hogy ne ragadjon.
A sült loukoumades-t helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.
A papírtörlő segít eltávolítani az olajat, és így a loukoumades ropogós marad.
Tálald a loukoumades-t a fahéjas almaszósszal, és szórd meg egy kis porcukorral a tetejét.
A porcukor nemcsak ízt ad, hanem segít szép fényt adni a desszertnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.