Loukoumades fahéjas almaszósszal tálalva

Loukoumades fahéjas almaszósszal

A loukoumades egy híres görög édesség, amit hagyományosan mézzel és fahéjjal tálalnak. Azonban a fahéjas almaszósz különleges ízt ad neki, és egy friss, édes kiegészítőt biztosít. Ez a desszert ideális választás egy családi összejövetelre, vagy egy ünnepi alkalomra, amikor valami igazán ínycsiklandót szeretnél készíteni. A sült loukoumades és az alma kombinációja tökéletes harmóniát alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
10 g Élesztő
2 ek. Cukor
300 ml Tej
1 db Tojás
1 csipet
50 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
2 db Alma
1 tk. Fahéj
2 ek. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sót, élesztőt és tejet keverd össze egy tálban, majd add hozzá a tojást.

    Győződj meg róla, hogy a tej ne legyen túl forró, mert akkor az élesztő elpusztulhat.

    2

    Alaposan keverd össze a tésztát, majd takard le, és hagyd pihenni 1 órán keresztül, hogy megkeljen.

    Ha a tésztát meleg helyen keleszted, gyorsabban megkel.

    3

    Közben készítsd el a fahéjas almaszószt: az almákat hámozd meg, magozd ki, majd vágd kisebb darabokra.

    Használj édes, friss almát, hogy a szósz természetes édes ízt kapjon.

    4

    Az almát tedd egy serpenyőbe, add hozzá a cukrot és a fahéjat, majd főzd őket közepes lángon 10-15 percig, amíg az alma megpuhul és szósz sűrűsödik.

    A szósz akkor kész, ha az alma teljesen megpuhult, és a szirup besűrűsödött.

    5

    Melegíts olajat egy mély serpenyőben, és egy kanál segítségével formálj kis golyókat a tésztából, majd süsd őket aranybarnára 3-4 percig mindkét oldalon.

    A tészta könnyen formázható, ha a kanalat enyhén olajozod, hogy ne ragadjon.

    6

    A sült loukoumades-t helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.

    A papírtörlő segít eltávolítani az olajat, és így a loukoumades ropogós marad.

    7

    Tálald a loukoumades-t a fahéjas almaszósszal, és szórd meg egy kis porcukorral a tetejét.

    A porcukor nemcsak ízt ad, hanem segít szép fényt adni a desszertnek.