Loukoumades fahéjas cukorral és mézzel tálalva

Loukoumades fahéjas cukorral megszórva

A loukoumades egy hagyományos görög desszert, amelyet az ókori görögök is készítettek. Az édesség egyfajta pufók fánk, amit forró olajban sütnek, és mézzel, valamint fahéjas cukorral tálalnak. A modern változataiban a tésztát különböző ízesítőkkel gazdagíthatják, de az alap recept az évezredek óta változatlan. A loukoumades egy igazi klasszikus, amely a görög konyha édes csodái közé tartozik, és mindig elvarázsolja az édesszájúakat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
7 g Élesztő
1 ek. Cukor
150 ml Víz
1 csipet
1 l Olaj
1 tk. Fahéj
3 ek. Porcukor
4 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, élesztőt és cukrot egy nagy tálba szitáljuk. A vizet langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, és hagyjuk 5 percig felfutni.

    A víz ne legyen túl forró, mert az gátolhatja az élesztő működését.

    2

    Az élesztős vizet hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és alaposan elkeverjük. A tésztát letakarva 1 órán keresztül pihentetjük, hogy megkeljen.

    Minél tovább pihenteted, annál könnyedebb és légiesebb lesz a tészta!

    3

    A pihentetés után a tésztát kanál segítségével adagoljuk a forró olajba, és süssük aranybarnára. A fánkoknak pufók, de üregesnek kell lenniük.

    Ügyelj arra, hogy ne rakj túl sok tésztát az olajba egyszerre, hogy ne ragadjanak össze!

    4

    A megsült loukoumadeseket papírtörlőn leitatjuk, majd fahéjjal és porcukorral kevert cukorba forgatjuk őket.

    A fahéj és a porcukor keveréke adja meg a desszert jellegzetes ízét!

    5

    Tálalás előtt locsoljuk meg egy kis mézzel, hogy édesebbé váljon, és az ízek még jobban összeérjenek.

    A méz hozzáadása igazán gazdagítja az ízeket, és csodálatosan édesíti a fánkokat.