A lisztet, élesztőt és cukrot egy nagy tálba szitáljuk. A vizet langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, és hagyjuk 5 percig felfutni.
A víz ne legyen túl forró, mert az gátolhatja az élesztő működését.
Az élesztős vizet hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és alaposan elkeverjük. A tésztát letakarva 1 órán keresztül pihentetjük, hogy megkeljen.
Minél tovább pihenteted, annál könnyedebb és légiesebb lesz a tészta!
A pihentetés után a tésztát kanál segítségével adagoljuk a forró olajba, és süssük aranybarnára. A fánkoknak pufók, de üregesnek kell lenniük.
Ügyelj arra, hogy ne rakj túl sok tésztát az olajba egyszerre, hogy ne ragadjanak össze!
A megsült loukoumadeseket papírtörlőn leitatjuk, majd fahéjjal és porcukorral kevert cukorba forgatjuk őket.
A fahéj és a porcukor keveréke adja meg a desszert jellegzetes ízét!
Tálalás előtt locsoljuk meg egy kis mézzel, hogy édesebbé váljon, és az ízek még jobban összeérjenek.
A méz hozzáadása igazán gazdagítja az ízeket, és csodálatosan édesíti a fánkokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.