Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos a megfelelő sütéshez. A tortaforma alját és oldalát is érdemes kivajazni és lisztezni a sütőpapír mellett, hogy biztosan ne ragadjon le.
Verd habosra a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojások sárgáját egyenként.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben tudod habosra verni. A tojássárgákat egyesével add hozzá, és minden hozzáadás után alaposan keverd el, hogy a tészta szép sima legyen.
Keverd össze a lisztet, a sütőport és a darált diót, majd fokozatosan forgasd bele a vajas keverékbe.
A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy ne legyenek csomók. A diót közvetlenül a felhasználás előtt daráld le, hogy az íze friss maradjon. A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold a tésztához, hogy elkerüld a csomósodást.
Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, és óvatosan forgasd a tésztához, hogy könnyű és levegős legyen.
A tojásfehérjéket akkor tudod a legkönnyebben kemény habbá verni, ha hidegek. Egy csipet só hozzáadása segíthet a habverésben. A habot óvatosan, alulról felfelé mozdulatokkal forgasd a tésztába, hogy ne törjön össze.
Öntsd a masszát a tortaformába, és süsd 30-35 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a tészta átsült-e. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával. A tortát sütés után hagyd a formában hűlni 10-15 percig, majd helyezd rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Készítsd el a krémet: verd fel a tejszínt porcukorral, és oszd el a torta tetején.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók. A tejszínt ne verd túl, mert kicsapódhat.
Díszítsd a tortát porcukorral és diódarabokkal.
A porcukrot szitán keresztül szórd a tortára, hogy egyenletes legyen. A diódarabokat sütőben enyhén megpiríthatod, hogy intenzívebb legyen az ízük.
Hűtsd a tortát legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít a krémnek megszilárdulni és az ízeknek összeérni. A tortát légmentesen tárold, hogy ne száradjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.