Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír megkönnyíti a rétes kiemelését a tepsiből.
Keverd össze a darált mákot, darált diót, cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálban.
Minél frissebbek a diófélék, annál ízletesebb lesz a rétes.
Adj hozzá tejet a keverékhez, hogy krémes állagot kapj.
A tej mennyiségétől függően változtathatod a töltelék állagát. Ne legyen túl folyékony, mert elázhatja a tésztát.
Terítsd ki a réteslapokat egy tiszta konyharuhára, és kend meg őket olvasztott vajjal egy ecset segítségével.
A réteslapokat óvatosan kezeld, mert könnyen szakadnak. A vajat egyenletesen kend el, hogy a tészta ne száradjon ki.
Oszlasd el a mákos-diós tölteléket egyenletesen a tészta hosszabbik oldalán, majd szorosan tekerd fel.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert akkor a rétes szétrepedhet. A feltekerésnél figyelj, hogy szorosan legyen, de ne szakadjon a tészta.
Helyezd a feltekert réteseket a tepsire, és kend meg őket a maradék olvasztott vajjal.
A vajtól szép aranybarna színt kap a rétes.
Süsd a réteseket 25-30 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjen meg a rétes.
Hagyd a réteseket kissé kihűlni, majd szórd meg porcukorral tálalás előtt.
A porcukorral megszórt rétes még gusztusosabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.