Mákos kulfi jégkrém mák darabokkal és rózsavíz díszítéssel

Mákos Kulfi

A mákos kulfi az indiai konyha egyik különleges desszertje, amely a gazdag, aromás mák ízét ötvözi a tej és tejszín sűrű, krémes textúrájával. Az autentikus kulfi története az indiai utcákra nyúlik vissza, ahol a hűsítő édességet forró hónapokban fogyasztották. A mák, mint alapanyag, egy különleges, fűszeres jegyet ad az ételnek, míg a rózsavíz virágos frissességet csempész a kulfi ízvilágába. A mákos kulfi igazi élvezet a fűszeres édességek kedvelőinek, és tökéletes desszertként szolgál egy indiai étkezés végén.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 ml Tejszín
500 ml Teljes tej
150 g Cukor
3 ek. Mák
0.5 tk. Kardamom
1 ek. Rózsavíz
50 g Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet és tejszínt egy közepes lángon melegíteni kezdjük egy nagy edényben. Keverjük folyamatosan, hogy elkerüljük a leégést.

    Ne hagyd felügyelet nélkül, mivel könnyen kifuthat az edényből.

    2

    Amikor a tejes keverék elkezd forrni, csökkentsd a hőt, és add hozzá a cukrot és a kardamomot. Keverd jól el, amíg a cukor feloldódik.

    A kardamom fűszeres, aromás ízt ad, amely jól illik a mákhoz.

    3

    A mákot egy kis vízben oldd fel, majd add hozzá a tejes keverékhez, és keverd jól el.

    A mák gazdag ízt ad, és segít a kulfi különleges ízének kialakításában.

    4

    Adjuk hozzá a rózsavizet, és keverjük jól össze, hogy minden íz összeérjen.

    A rózsavíz egy elegáns, virágos ízt ad a kulfinak.

    5

    Öntsük a keveréket kis formákba, és tedd őket a fagyasztóba legalább 6 órára, hogy teljesen megfagyjanak.

    A fagyasztóba helyezés előtt győződj meg róla, hogy a keverék teljesen lehűlt.

    6

    Miután a kulfi megfagyott, óvatosan húzd le a formákról, és tálald azonnal.

    Ha nehezen jön ki a formából, tartsd pár másodpercig meleg víz alatt, hogy könnyebben kicsússzon.