Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.
A hozzávalók előkészítése segít elkerülni a kapkodást és biztosítja, hogy minden kéznél legyen.
A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.
A tojássárgákat a cukorral addig keverd, amíg a keverék világosabb és krémesebb nem lesz. Ez segít elkerülni a rögök képződését.
Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.
A folyamatos keverés elengedhetetlen, hogy a krém ne égjen le és ne csomósodjon össze. Ha van hőmérőd, a krém kb. 82-85°C-os legyen.
A mákot pörköld meg egy serpenyőben pár percig, hogy az aromák felszabaduljanak, majd add hozzá a tojásos keverékhez.
A mákot száraz serpenyőben, alacsony lángon pörköljük, gyakran rázogatva, hogy ne égjen meg. Amikor illatos, már jó.
Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a mák darabokat. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.
A szűrés biztosítja a parfé sima textúráját. A lehűlés szobahőmérsékleten megelőzi a hűtőben való hirtelen hőmérsékletváltozás okozta esetleges problémákat.
Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.
A hosszabb hűtési idő még intenzívebbé teszi az ízeket. Ha sietsz, a fagyasztóban is lehűtheted, de figyelj, hogy ne fagyjon meg teljesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.