Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát, majd lisztezd be enyhén.
A sütőpapírral való kibélelés még biztosabbá teszi, hogy a torta könnyen kijöjjön a formából.
Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a darált mákot és a sütőport.
Érdemes a mákot közvetlenül a felhasználás előtt megdarálni, hogy frissebb legyen az íze.
Egy másik tálban habosítsd fel a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos és krémes állagot kap.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. A habosítás fontos, hogy a tészta könnyű legyen.
Egyenként add hozzá a tojásokat a vajas keverékhez, minden tojás után alaposan keverd el, hogy levegős maradjon a tészta.
Ha a tojások hidegek, tedd őket néhány percre meleg vízbe, mielőtt hozzáadnád a tésztához.
Felváltva add hozzá a száraz hozzávalókat és a tejet a vajas-tojásos keverékhez, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomósodást.
A száraz és nedves hozzávalókat kis adagokban add hozzá, és óvatosan keverd össze, hogy a tészta ne legyen túl kemény.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, majd egyengesd el a tetejét spatulával.
A forma aljára tehetsz egy kör sütőpapírt is, hogy biztosan ne ragadjon le a torta.
Süsd a tortát előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, vagy amíg egy beleszúrt tű tisztán kijön belőle.
Ha a torta teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Ha megsült, hagyd teljesen kihűlni, majd vágd félbe, és kend meg a baracklekvárral, majd locsold meg rummal.
A rumot óvatosan adagold, nehogy túl áztasd a tortát.
Egy kis tálban keverd össze a porcukrot, a citromlevet, a puncsaromát és az ételfestéket, hogy egy sűrű, rózsaszín mázat kapj.
A máz sűrűségét a citromlé mennyiségével szabályozhatod.
Öntsd a mázat a torta tetejére, és egy spatulával oszlasd el egyenletesen.
Ha a máz túl sűrű, adj hozzá egy kevés citromlevet. Ha túl híg, adj hozzá egy kevés porcukrot.
Hagyd a tortát állni legalább 1 órát, hogy a máz megszilárduljon, majd szeleteld és tálald.
A tortát hűtőben tárold, hogy a máz ne olvadjon meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.