Malai Sondesh tejszínnel, friss túróval és rózsavízzel díszítve

Malai Sondesh (tejszínnel)

A Malai Sondesh egy klasszikus indiai desszert, amely a bengáli konyhából származik. Eredetileg túró és tej alapú édesség, amit tejszínnel gazdagítanak, hogy krémesebb legyen. A Sondesh különleges élményt nyújt a fűszeres kardamom és friss rózsavíz kombinációjával, amelyek a desszertet egyedivé teszik. Az étel rendkívül népszerű Indiában, különösen ünnepi alkalmakon, mint a Diwali vagy a Holi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss túró
100 ml Tejszín
75 g Cukor
0.5 tk. Kardamom
1 tk. Rózsavíz
10 db Mandula
1 tk. Pistáciadara

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót tedd egy tiszta konyharuhára, és hagyd, hogy a felesleges víz lecsöpögjön. Ha nagyon nedves, préseld ki belőle a vizet.

    A túró minősége kulcsfontosságú, hogy a végtermék finom és krémes legyen, ezért használj friss túrót.

    2

    Egy serpenyőben öntsd bele a tejszínt és a cukrot, és közepes lángon melegítsd, amíg a cukor feloldódik. Ne hagyd forrni, csak melegedjen fel.

    Ha szeretnéd gazdagabbá tenni, a cukor mellett egy kevés mézet is használhatsz.

    3

    Add hozzá a túrót a tejszínes keverékhez, és keverd jól össze, hogy sima, homogén masszát kapj. Főzd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett 10-15 percig.

    Ne hagyd, hogy a keverék megégjen. Ha szükséges, csökkentsd a hőt, hogy a túró ne száradjon ki.

    4

    Ekkor add hozzá a kardamomot és a rózsavizet, és keverd jól össze. Főzd további 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kardamom és a rózsavíz friss, virágos ízt ad a Sondeshnek, így érdemes frissen és jó minőségben használni.

    5

    A masszát tedd egy tálba, és hagyd kihűlni. Amikor már langyos, formázz belőle kis golyókat vagy kis lapos formákat.

    Használj vizes kézzel formázást, hogy a massza ne ragadjon a kezedhez.

    6

    A mandulát vágd apróra, és a kész Sondesh tetejére tedd a pisztáciát és mandulát. Esetleg díszítheted még egy kevés rózsavízzel.

    A pisztáciát frissen pirítva is használhatod, hogy még intenzívebb ízt adjon a desszertnek.

    7

    Hűtsd le a kész Malai Sondesht, és tálald jól lehűtve.

    A Sondesh jól hűtve a legfinomabb, mert így az ízek még inkább összeérnek.