Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a cukrot. Fokozatosan adj hozzá vizet, miközben gyúrod, hogy egy lágy, rugalmas tésztát kapj.
A víz mennyisége függ a liszt minőségétől, ezért figyelj, hogy ne legyen túl lágy a tészta. Inkább fokozatosan adagold a vizet.
Oszd a tésztát 4-5 egyenlő részre, és formálj belőlük golyókat. Fedd le őket egy konyharuhával, és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így könnyebb lesz kinyújtani a tésztát.
Lisztezett felületen nyújtsd ki az egyik tésztagolyót nagyon vékonyra. Kend meg vajjal vagy margarinnal, majd óvatosan hajtogasd össze.
Minél vékonyabbra nyújtod a tésztát, annál ropogósabb lesz a Malawah. A vaj vagy margarin segít a rétegek kialakításában.
A hajtogatott tésztát ismét nyújtsd ki, hogy kör alakú legyen, majd tedd félre, és ismételd meg a többi tésztadarabbal is.
A hajtogatás és nyújtás ismétlése teszi igazán rétegzetté és ropogóssá a Malawah-t.
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés növényi olajat, majd süsd a Malawah-t közepes hőmérsékleten 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne süsd túl magas hőfokon, mert akkor megéghet a tészta, mielőtt átsülne. Figyeld, hogy aranybarna és ropogós legyen.
A megsült Malawah lapokat halmozd egy tányérra, és még melegen tálald mézzel vagy datolyasziruppal meglocsolva.
A Malawah a legfinomabb melegen, frissen sütve. Kínálhatod sós feltétekkel is, például tojással vagy zöldségekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.