Málnás cider tálalva pohárban

Málnás cider

A cider, különösen a gyümölcsös változatok, egyre népszerűbbek szerte a világon. A málna hozzáadása egyedi ízélményt nyújt, amely egyszerre frissítő és különleges. Ez a recept kiváló választás családi összejövetelekre, baráti találkozókra vagy akár egy csendes, otthoni estére is. Az elkészítés egyszerű, mégis egyedi élményt kínál az ínyencek számára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Friss málna
500 ml Alma cider
2 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
4 db Szegfűszeg
2 ek. Citromlé
1 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a málnát, és tedd félre. Tipp: A málna érzékeny, ezért gyengéden bánj vele mosás közben.

    Érdemes a málnát egy szűrőedényben folyó víz alatt mosni, hogy ne sérüljön meg.

    2

    Egy közepes lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Keverd addig, amíg a méz feloldódik.

    Ha nincs alma cidered, használhatsz almalevet is, de ebben az esetben kevesebb mézet adj hozzá.

    3

    Add hozzá a málnát a lábosba, és közepes lángon melegítsd a keveréket. Tipp: Ne forrald fel, hogy a málna megőrizze frissességét és színét.

    Ha a málnát forralod, elveszíti a színét és az ízét, ezért csak melegítsd.

    4

    Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, hogy kiegyensúlyozd az ízeket. Tipp: Ha intenzívebb ízre vágysz, narancslevet is adhatsz hozzá.

    A citromlé segít kiemelni a málna ízét. Ha nincs friss citrom, használhatsz citromsavat is.

    5

    Keverd meg alaposan a cidert, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek összeérjenek.

    Az állás során az ízek jobban összeérnek, és a cider finomabb lesz.

    6

    Tálalás előtt szűrd le a cidert, és a málnaszemeket rendezd el ízlésesen poharakban. Díszítsd friss mentával.

    A menta frissítő ízt ad a cidernek. Ha nincs mentád, használhatsz citromfüvet is.