Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban – ezek az alap száraz hozzávalók.
A lisztet szitáld át, hogy ne legyen csomós és levegősebb legyen a tészta.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze sima, rugalmas tésztává – ez kézi gyúrással kb. 10 percet vesz igénybe.
A víz hőmérséklete legyen kézmeleg, se túl hideg, se túl meleg, hogy az élesztő megfelelően aktiválódjon. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl száraz, egy kevés vizet.
Fedd le a tésztát, és hagyd meleg helyen kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A tésztát letakarhatod egy tiszta konyharuhával vagy folpackkal. A meleg hely lehet a sütő, alacsony hőfokon (kb. 30-40°C) vagy egy napos ablakpárkány.
A málnát villával enyhén törd össze, keverd össze a mézzel – ez lesz a gyümölcsös töltelék.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agave szirupot vagy juharszirupot.
Oszd a megkelt tésztát 6 egyenlő részre, formálj belőlük gombócokat, majd nyújtsd ovális formára.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le.
A kinyújtott naan egyik oldalára kanalazz egy adag málnás tölteléket, hajtsd rá a másik felét, és óvatosan nyomd le.
A széleket alaposan nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Használhatsz egy villát is a szélek lezárásához.
Süsd a naanokat forró tapadásmentes serpenyőben oldalanként 1-2 percig, míg barna foltok jelennek meg rajta.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a naanokat. Ha túl gyorsan sül, vedd lejjebb a hőfokot.
A megsült naanokat kend meg olvasztott vajjal, amíg még forrók – ez puhábbá és illatosabbá teszi őket.
A vaj helyett használhatsz kókuszolajat is, ha vegán verziót szeretnél.
Tálald melegen, akár önmagában, akár egy gombóc vaníliafagylalttal – igazi desszertélmény!
A naanokat frissen a legfinomabbak, de légmentesen záródó edényben tárolva másnap is fogyaszthatók.
Tipp: Ne használj túl sok tölteléket, mert sütés közben kifolyhat. Ha fagyasztott málnát használsz, olvaszd ki és csepegtesd le előtte.
A málnát érdemes a felhasználás előtt egy papírtörlőn lecsepegtetni, hogy minél kevesebb nedvesség kerüljön a tésztába.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.