Málnás naan kenyér tálalva

Málnás naan

A málna frissítően savanykás íze tökéletesen kiegyensúlyozza a naan édeskés tésztáját. Ez a naan ideális nyári desszert, de bármikor elkészíthető, ha valami könnyed és gyümölcsös finomságra vágyunk. A friss vagy fagyasztott málna villával összetörve tökéletes töltelékként szolgál, különösen, ha egy kevés mézzel keverjük össze. A forró serpenyőben gyorsan sül, így nem veszíti el az ízét. Tipp: ha extra élményt szeretnél, tálald hideg tejföllel, mascarponéval vagy vaníliaöntettel – mennyei lesz!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
1360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Búzaliszt
7 g Szárított élesztő
20 g Cukor
4 g
120 g Joghurt
100 ml Langyos víz
15 ml Olívaolaj
100 g Friss málna
15 g Méz
20 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban – ezek az alap száraz hozzávalók.

    A lisztet szitáld át, hogy ne legyen csomós és levegősebb legyen a tészta.

    2

    Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze sima, rugalmas tésztává – ez kézi gyúrással kb. 10 percet vesz igénybe.

    A víz hőmérséklete legyen kézmeleg, se túl hideg, se túl meleg, hogy az élesztő megfelelően aktiválódjon. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl száraz, egy kevés vizet.

    3

    Fedd le a tésztát, és hagyd meleg helyen kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tésztát letakarhatod egy tiszta konyharuhával vagy folpackkal. A meleg hely lehet a sütő, alacsony hőfokon (kb. 30-40°C) vagy egy napos ablakpárkány.

    4

    A málnát villával enyhén törd össze, keverd össze a mézzel – ez lesz a gyümölcsös töltelék.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agave szirupot vagy juharszirupot.

    5

    Oszd a megkelt tésztát 6 egyenlő részre, formálj belőlük gombócokat, majd nyújtsd ovális formára.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le.

    6

    A kinyújtott naan egyik oldalára kanalazz egy adag málnás tölteléket, hajtsd rá a másik felét, és óvatosan nyomd le.

    A széleket alaposan nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Használhatsz egy villát is a szélek lezárásához.

    7

    Süsd a naanokat forró tapadásmentes serpenyőben oldalanként 1-2 percig, míg barna foltok jelennek meg rajta.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a naanokat. Ha túl gyorsan sül, vedd lejjebb a hőfokot.

    8

    A megsült naanokat kend meg olvasztott vajjal, amíg még forrók – ez puhábbá és illatosabbá teszi őket.

    A vaj helyett használhatsz kókuszolajat is, ha vegán verziót szeretnél.

    9

    Tálald melegen, akár önmagában, akár egy gombóc vaníliafagylalttal – igazi desszertélmény!

    A naanokat frissen a legfinomabbak, de légmentesen záródó edényben tárolva másnap is fogyaszthatók.

    10

    Tipp: Ne használj túl sok tölteléket, mert sütés közben kifolyhat. Ha fagyasztott málnát használsz, olvaszd ki és csepegtesd le előtte.

    A málnát érdemes a felhasználás előtt egy papírtörlőn lecsepegtetni, hogy minél kevesebb nedvesség kerüljön a tésztába.