Málnás rétes tálalva

Málnás rétes

A málnás rétes egy igazi nyári édesség, amely a málna friss és savanykás ízét ötvözi a réteslapok ropogós textúrájával. A málna és a fahéj aromája igazán különlegessé teszi ezt a desszertet. A málnás rétes tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra, de egy hétköznapi desszertként is megállja a helyét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
10 db Réteslap
300 g Friss málna
100 g Cukor
50 g Cukrozatlan zsemlemorzsa
1 tk. Fahéj
50 g Vaj
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A málnát alaposan mosd meg, majd tedd egy tálba.

    A málnát óvatosan mosd meg, mert könnyen összetörhet.

    2

    A cukrot és a fahéjat keverd össze, majd szórd rá a málnára, hogy a gyümölcs jobban átvegye az ízeket.

    A cukor segít a málnának levet engedni, ami még ízletesebbé teszi a tölteléket.

    3

    A zsemlemorzsát egy serpenyőben, a vaj felével pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A pirított zsemlemorzsa segít felszívni a málnából kicsordogáló levet, így a rétes nem lesz ázott.

    4

    A réteslapokat egyesével, egy tiszta konyharuhán terítsd ki. Minden lapot kenj meg egy kevés olvasztott vajjal, majd szórd meg a pirított zsemlemorzsával.

    A réteslapokat óvatosan kezeld, mert könnyen szakadnak. A vajas-zsemlemorzsás réteg segít a lapok összetartásában és ropogósabbá teszi a rétest.

    5

    A málnás tölteléket oszd el egyenletesen a réteslapokon.

    Ne tedd túl sok tölteléket a rétesbe, mert nehéz lesz feltekerni és sütés közben kifolyhat.

    6

    A réteseket óvatosan tekerd fel, és helyezd őket egy kivajazott tepsibe.

    A réteseket szorosan tekerd fel, hogy szép formájuk legyen sütés után.

    7

    A tojást verd fel, és kend meg vele a rétesek tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.

    A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a rétesek tetejének megkenéséhez.

    8

    Előmelegített 180 fokos sütőben süsd a réteseket 30-40 percig, amíg szépen megpirulnak és ropogósak lesznek.

    Ha a rétesek túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    9

    Tálalás előtt hagyd hűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald melegen.

    A réteseket porcukorral is megszórhatod tálalás előtt.