Málnás sorbet házi készítésű frissítő desszert

Málnás sorbet

A málnás sorbet egy klasszikus gyümölcsös desszert, amely az olasz konyha hagyományait követi. A málna intenzív, kissé savanykás ízvilága tökéletes alapot ad a könnyed és frissítő fagylaltszerű édességhez. A sorbet eredete az ókori Rómáig nyúlik vissza, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat fogyasztottak a forró nyári napokon. A modern változatban a málna természetes édessége és a citrom savanykás frissessége tökéletes harmóniában van. Képzeld el, ahogy egy kanál málnás sorbet elolvad a szádban, hűsítve és felfrissítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
155 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss málna
200 ml Víz
120 g Kristálycukor
2 ek. Friss citromlé
5 db Menta levél (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A málnát alaposan mosd meg, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára.

    Ha fagyasztott málnát használsz, hagyd kicsit kiolvadni, mielőtt pürésíted.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    Győződj meg róla, hogy a cukor teljesen feloldódott, különben kristályos lehet a sorbet.

    3

    Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a málnapürét és a citromlevet.

    A szirupnak teljesen ki kell hűlnie, mielőtt hozzáadod a málnapürét, különben a színe és az íze megváltozhat.

    4

    Szűrd át a keveréket egy szitán, hogy eltávolítsd a málna magokat, majd öntsd egy lapos edénybe.

    A szűrés nagyon fontos a sima állag eléréséhez, különben zavaróak lehetnek a magok.

    5

    Helyezd a keveréket a fagyasztóba, és 30 percenként kapargasd át egy villával, hogy a sorbet légies és jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ne hagyd ki ezt a lépést, mert ez biztosítja a sorbet megfelelő állagát. Ha elfelejted, túl kemény lesz.

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és néhány málnaszemmel.

    Ha a sorbet túl kemény, hagyd kicsit tovább szobahőmérsékleten állni, de ne olvadjon meg teljesen.