A málnát alaposan mosd meg, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára.
Ha fagyasztott málnát használsz, hagyd kicsit kiolvadni, mielőtt pürésíted.
Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Győződj meg róla, hogy a cukor teljesen feloldódott, különben kristályos lehet a sorbet.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a málnapürét és a citromlevet.
A szirupnak teljesen ki kell hűlnie, mielőtt hozzáadod a málnapürét, különben a színe és az íze megváltozhat.
Szűrd át a keveréket egy szitán, hogy eltávolítsd a málna magokat, majd öntsd egy lapos edénybe.
A szűrés nagyon fontos a sima állag eléréséhez, különben zavaróak lehetnek a magok.
Helyezd a keveréket a fagyasztóba, és 30 percenként kapargasd át egy villával, hogy a sorbet légies és jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ne hagyd ki ezt a lépést, mert ez biztosítja a sorbet megfelelő állagát. Ha elfelejted, túl kemény lesz.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és néhány málnaszemmel.
Ha a sorbet túl kemény, hagyd kicsit tovább szobahőmérsékleten állni, de ne olvadjon meg teljesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.