Malva pudding mikrós változatban, egy meleg, édes és krémes puding, tejföllel és karamellizált cukorral

Malva pudding mikrós változatban

A Malva pudding egy klasszikus dél-afrikai édesség, amely édes, puha és szinte leolvad a szádban. Ezt a változatot azért kedvelik, mert gyorsan elkészíthető a mikróban, miközben megőrzi az eredeti recept krémességét és gazdag ízét. A mikróban történő készítés lehetővé teszi, hogy bárki otthon gyorsan élvezhesse ezt a finom desszertet anélkül, hogy órákat töltene a sütő mellett.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 18 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Cukor
200 g Fehér liszt
1 tk. Sütőpor
2 db Tojás
100 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
100 g Barna cukor
1 tk. Vaníliás cukor
100 g Tejföl
100 ml Forró víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy mikrózható tálba tedd a lisztet, sütőport, és a cukrot. Keverd össze.

    A sütőpor fontos szerepet játszik a puding emelkedésében, így ne hagyd ki!

    2

    Add hozzá a tojásokat, a tejet, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat. Keverd simára.

    A tojásoknak szobahőmérsékleten kell lenniük, hogy könnyebben összekeveredjenek.

    3

    Öntsd a keveréket a mikrózható tálba, és tedd be a mikróba. Főzd közepes hőfokon 3-4 percig, vagy amíg meg nem emelkedik és enyhén pirulni nem kezd a teteje.

    A mikró teljesítménye eltérő lehet, így előfordulhat, hogy néhány másodpercet hozzá kell adni a főzési időhöz.

    4

    Amíg a puding sül, készítsd el a szószt: keverd össze a barna cukrot, a tejfölt és a forró vizet. Add hozzá a mikrózott pudinghoz, majd tedd vissza a mikróba egy újabb 2-3 percre, hogy a szósz beivódjon.

    A szósznak édesnek és krémesnek kell lennie, de ne hagyd, hogy túl sokáig főjön, mert a puding túlságosan folyós lesz.

    5

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, egy kis extra vaníliás cukorral szórhatod meg a tetejét.

    A Malva pudding a legfinomabb melegen, mivel az édesség és a puha állag még inkább kiemelkedik.