Egy mikrózható tálba tedd a lisztet, sütőport, és a cukrot. Keverd össze.
A sütőpor fontos szerepet játszik a puding emelkedésében, így ne hagyd ki!
Add hozzá a tojásokat, a tejet, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat. Keverd simára.
A tojásoknak szobahőmérsékleten kell lenniük, hogy könnyebben összekeveredjenek.
Öntsd a keveréket a mikrózható tálba, és tedd be a mikróba. Főzd közepes hőfokon 3-4 percig, vagy amíg meg nem emelkedik és enyhén pirulni nem kezd a teteje.
A mikró teljesítménye eltérő lehet, így előfordulhat, hogy néhány másodpercet hozzá kell adni a főzési időhöz.
Amíg a puding sül, készítsd el a szószt: keverd össze a barna cukrot, a tejfölt és a forró vizet. Add hozzá a mikrózott pudinghoz, majd tedd vissza a mikróba egy újabb 2-3 percre, hogy a szósz beivódjon.
A szósznak édesnek és krémesnek kell lennie, de ne hagyd, hogy túl sokáig főjön, mert a puding túlságosan folyós lesz.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, egy kis extra vaníliás cukorral szórhatod meg a tetejét.
A Malva pudding a legfinomabb melegen, mivel az édesség és a puha állag még inkább kiemelkedik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.