Mandarinos rétes tálalva

Mandarinos rétes

A mandarinos rétes egy frissítő édesség, amely a mandarinfélék savanykás és friss ízét ötvözi a réteslapok ropogós textúrájával. A mandarin, a fahéj és a cukor tökéletes harmóniát alkot, miközben a réteslapok könnyedsége gazdagítja az ízélményt. A mandarinos rétes tökéletes választás a nyári hónapokban, vagy bármikor, amikor egy könnyed, de különleges desszertre vágysz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
10 db Réteslap
4 db Mandarin
100 g Cukor
50 g Cukrozatlan zsemlemorzsa
1 tk. Fahéj
50 g Vaj
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandarinokat hámozd meg, és a gerezdeket válaszd szét, majd tedd félre.

    Válaszd a lédúsabb mandarin fajtákat, hogy a rétes ne legyen száraz.

    2

    A cukrot és a fahéjat keverd össze, majd szórd rá a mandarinos gyümölcsre, hogy az ízek jól összekeveredjenek.

    A fahéj mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    3

    A zsemlemorzsát egy serpenyőben, a vaj felével pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A pirított zsemlemorzsa segít felszívni a mandarinok levét, így a rétes nem lesz elázva.

    4

    A réteslapokat egyesével, egy tiszta konyharuhán terítsd ki. Minden lapot kenj meg egy kevés olvasztott vajjal, majd szórd meg a pirított zsemlemorzsával.

    A réteslapokat óvatosan kezeld, mert könnyen szakadnak. A vajat vékonyan kend fel, hogy a rétes ne legyen túl zsíros.

    5

    A mandarinos tölteléket oszd el egyenletesen a réteslapokon.

    A tölteléket ne halmozd túl a réteslapokon, mert nehéz lesz feltekerni.

    6

    A réteseket óvatosan tekerd fel, és helyezd őket egy kivajazott tepsibe.

    A feltekerésnél figyelj, hogy ne szorítsd túl a rétest, mert akkor sütés közben szétrepedhet.

    7

    A tojást verd fel, és kend meg vele a rétesek tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.

    A tojás helyett tejföllel is megkenheted a rétes tetejét.

    8

    Előmelegített 180 fokos sütőben süsd a réteseket 30-40 percig, amíg szépen megpirulnak és ropogósak lesznek.

    Ha a rétes teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    9

    Tálalás előtt hagyd hűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald melegen.

    A langyos rétes könnyebben szeletelhető.