Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral. A vajat szobahőmérsékleten puhítsd meg.
Ha elfelejtetted előre kivenni a vajat, reszeld le, így gyorsabban felmelegszik.
Egy nagy tálban keverd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojást és a keserűmandula aromát, keverd össze alaposan.
A tojás legyen szobahőmérsékletű – így könnyebben elkeveredik a vajjal.
Szitáld össze a mandulalisztet, finomlisztet és sütőport, majd add a tojásos keverékhez. Keverd össze, majd forgass bele a csokoládédarabokat.
A csokoládét vágd durvára, így sütés után látványos darabok maradnak benne.
Formázz a masszából diónyi gombócokat, tedd őket a tepsire, majd kissé lapítsd el őket. Szórd meg szeletelt mandulával a tetejüket.
Használj fagylaltos kanalat az egyforma méretű kekszekhez.
Süsd 12–15 percig, amíg aranybarnák lesznek. Hagyd őket a tepsin pár percig hűlni, majd rácson hűtsd teljesen ki.
Ne süsd túl, mert kemények lesznek – akkor vedd ki, amikor még enyhén puhának tűnnek középen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.